Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere in Harelbeke stopt met Bon-Val productie

Na 50 jaar stopt Brouwerij De Brabandere in Harelbeke met het produceren van water en frisdrank van het merk Bon-Val. Ze vinden te weinig mensen om te werken in de bottelarij, dat is de plek waar de drank in flessen wordt getapt. Daarnaast gaat de brouwerij meer investeren in de productie van haar bieren.

Brouwerij De Brabandere zal de komende jaren enkel focussen op het produceren van hun bieren, zoals Bavik Super Pils en Kwaremont. Voordien produceerden ze er ook water en frisdrank van het merk Bon-Val, maar na 50 jaar komt daar nu een einde aan. “Het aanhoudend personeelstekort dwingt ons om keuzes te maken. Onze grootste passie ligt bij bier en niet bij het tafelwater, daarom is met pijn in het hart beslist om te stoppen met Bon-Val”, vertelt zaakvoerder Bert De Brabandere.

Op evenementen zal je wel nog even Bon-Val cola uit een tap kunnen drinken. “Voor de tap hebben we onze bottelarij niet nodig. Dat is dus niet belastend. We zullen ook nog onze resterende voorraad verkopen”, vult Bert aan. De brouwerij blijft de komende periode nog op zoek naar extra personeel, maar dan voor hun bieren. Ze hebben vooral nood aan brouwers en mensen die in het labo en de logistiek werken. 

Meest gelezen