copyright ASZ campus Geraardsbergen

Geraardsbergen roept op om oude coronamaatregelen opnieuw na te volgen: "Doe wat je vroeger gedaan hebt"

Ook in Geraardsbergen neemt het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis opgenomen wordt, toe. Het gaat dan vooral om 80-plussers en mensen met een onderliggende aandoening. Volgens burgemeester Guido De Padt (Open VLD) is het niet nodig om te panikeren. Hij raadt wel aan om extra voorzichtig te zijn. 

Dat het coronavirus nog lang niet weg is, is duidelijk merkbaar aan de cijfers: De voorbije week raakten dagelijks net geen 7.700 mensen besmet met het coronavirus, een stijging met bijna 40 procent, per dag werden gemiddeld 143 mensen met of door het virus in het ziekenhuis opgenomen, dat is 18 procent meer dan de week ervoor. Het aantal overlijdens als gevolg van covid daalt wel met 5 procent, tot 8 per dag . 

Ook in het ziekenhuis ASZ campus Geraardsbergen neemt het aantal patiënten dat met of door corona wordt opgenomen toe. Het gaat voornamelijk over 80-plussers en mensen met een onderliggende aandoening. De stad maant daarom aan tot voorzichtigheid: "Panikeren hoeft niet", sust burgemeester Guido De Padt (Open VLD), "maar het is wel belangrijk om je gezond verstand te gebruiken".  

Panikeren hoeft niet, maar het is belangrijk om je gezond verstand te gebruiken 

Burgemeester Guido De Padt (Open VLD)

"Oude" coronamaatregelen

Momenteel legt ons land amper nog coronamaatregelen op, maar in Geraardsbergen roepen ze wel op om de "oude" maatregelen opnieuw in acht te nemen: "We hebben het dan over de klassieke handelswijze", duidt De Padt, "afstand bewaren, de ventilatie in het oog houden, en minder handen en kussen geven. Doe wat je vroeger gedaan hebt". 

Vanaf 12 september start Vlaanderen een nieuwe vaccinatiecampagne op tegen het coronavirus. Volgens Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) zullen in totaal 4,5 miljoen Vlamingen een brief krijgen. Zowat de helft van hen zal worden aangeraden om zich te laten vaccineren, de andere helft wordt gewoon uitgenodigd. 

Meest gelezen