www.fotodp.be

Festival Tomorrowland klaar voor hitte: “Extra schaduw en water, maar zwemmen verboden”

Het festival Tomorrowland in De Schorre in Boom heeft een hitteplan klaar. Het eerste van drie festivalweekends begint donderdag en er worden heel warme temperaturen voorspeld. Er zal water, schaduw en zonnecrème voorzien zijn. Zwemmen in de vijvers van De Schorre mag niet, omdat er daar gevaar is voor blauwalgen. 

De eerste bezoekers van Tomorrowland in Boom zijn al toegekomen, ook al gaat het festival pas donderdag echt van start. “Deze mensen hebben een speciaal pakket geboekt, waarbij ze ook andere steden in Europa bezoeken alvorens het festival begint”, vertelt woordvoerster Debby Wilmsen. Vanaf morgen zijn alle festivalgangers welkom. 

Voor de komende dagen worden er warme temperaturen voorspeld. Daarom heeft de festivalorganisatie al een hitteplan klaar. “Op elk weertype zijn we voorbereid”, aldus Wilmsen. “Bij veel regen hebben we poncho’s om uit te delen. Bij de hitte van de komende dagen, hebben we extra water, zonnecrème en veel schaduwplekken voorzien.” 

Weerman

Als het de komende dagen heel heet wordt, kan het publiek aan het hoofdpodium worden beneveld. Tomorrowland heeft ook een eigen weerman op het terrein die het weer heel plaatselijk kan inschatten. 

Verfrissing zoeken in de vijvers van De Schorre in Boom mag niet. Er is daar gevaar voor blauwalg. Dat is giftig en je kan er ziek van worden. 

Meest gelezen