Vooruit Mortsel zamelt boekentassen en pennenzakken in voor kwetsbare kinderen

Vooruit Mortsel zamelt tijdens de zomervakantie tweedehands boekentassen en pennenzakken in voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. “Het begin van het nieuwe schooljaar is een dure periode en niet elk gezin heeft recht op een schooltoelage. Vandaar deze actie”, klinkt het bij de partij. 

Het is nog zomervakantie en toch zijn er nu al gezinnen die wakker liggen van de start van het nieuwe schooljaar. “Dat is voor gezinnen met kinderen een dure periode en niet iedereen heeft recht op een schooltoelage”, zegt Gitta Vanpeborgh (Vooruit), schepen van Sociale Zaken in Mortsel. Zij merkt dat het aantal gezinnen die het financieel moeilijk hebben, de laatste jaren is toegenomen. “Mortsel is een voorstad van Antwerpen. De afgelopen jaren zijn we verstedelijkt en kinderarmoede is hier een feit.”

De aankoop van nieuw schoolmateriaal kan dus een zware dobber zijn voor gezinnen die het financieel niet breed hebben.  “Tegelijk zien we hier in Mortsel dat er gezinnen zijn, die elk jaar pennenzakken en boekentassen vernieuwen, terwijl de vorige exemplaren nog in goede staat zijn. We vragen nu aan hen om die in te zamelen. Zo kunnen we ze schenken aan kinderen die zich geen nieuwe boekentas of pennenzak kunnen veroorloven.” 

Mortsel is de afgelopen jaren verstedelijkt en kinderarmoede is hier een feit 

Gitta Vanpeborgh (Vooruit), schepen van Sociale Zaken in Mortsel

De boekentassen worden verzameld in het kantoor van de organisatie Solidaris in de Van Peborghlei in Mortsel. “Wij zullen ze dan verdelen onder vzw’s die in contact komen met kwetsbare gezinnen. Zo komen ze voor 1 september bij de juiste mensen terecht”, aldus Vanpeborgh. 

Meest gelezen