Radio 2

Drie appartementen onbewoonbaar na brand in Borgerhout

In Borgerhout zijn drie appartementen praktisch onbewoonbaar na een brand. Het vuur ontstond achteraan in het appartement op de eerste verdieping. Twee andere appartementen liepen veel rook- en waterschade op. Drie bewoners werden naar het ziekenhuis gebracht. Over hun toestand is nog niets bekend. 

Kort na 14 uur is er brand ontstaan in een appartement in de Wijnegemstraat in Borgerhout. Het vuur ontstond achteraan in het appartement op de eerste verdieping. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit het gebouw met een grote rookontwikkeling tot gevolg. 

Te laat verwittigd?

Het appartement op de eerste verdieping is volledig uitgebrand. Twee andere appartementen liepen heel wat rook- en waterschade op. De brandweer adviseert nu dat die appartementen in het gebouw niet langer bewoonbaar zijn. De brandweer vermoedt dat ze te laat verwittigd is, waardoor de schade zo groot is.

Drie bewoners van het uitgebrande appartement zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is niet bekend. De oorzaak van de brand is ook nog onbekend. Voor de bluswerken werd de straat afgesloten. 

Meest gelezen