Extra politiecontroles op zwemverbod aan kanalen en plassen in Limburg

Verschillende Limburgse politiekorpsen gaan de komende dagen controleren of iedereen het zwemverbod in kanalen en vijvers naleeft. Door het warme weer zoeken mensen verkoeling in het water, ook op plaatsen waar er niet mag gezwommen worden.

In Lummen zal de politie het zwemverbod controleren in de vijver ’t Koet in de Groene Delle en aan het Albertkanaal, ook in Hasselt zal dat het geval zijn. Daar zullen regelmatig patrouilles langsrijden van de politie Limburg Regio Hoofdstad. In Zutendaal mag er ook niet gezwommen worden in de plassen, de politie Carma houdt daar een extra oogje in het zeil.

Controles in recreatiedomeinen

Maar ook in de recreatiedomeinen waar er wel mag gezwommen worden zoals in Houthalen-Helchteren en Kinrooi, zal er extra aandacht zijn van de politie. “We controleren met onze dagelijkse patrouilles op veiligheid, op overlast, verkeer en sluikstorten”, vertelt Vicky Flossy van poltiezone Carma. “We doen dit omdat bij mooi weer heel veel volk aanwezig is aan de plassen in de recreatiedomeinen en we dan toch graag toezicht houden.”

Meest gelezen