Fietsers en voetgangers krijgen eigen aanschuifrij in recyclagepark Mortsel

In het recyclagepark van IGEAN in Mortsel moeten fietsers en voetgangers binnenkort niet meer samen aanschuiven met de auto’s. “Ze krijgen een aparte ingang en zullen moeten ritsen met de automobilisten”, klinkt het. Het is een proefproject en kan in de toekomst uitgerold worden in de 24 andere IGEAN-recyclageparken in de provincie Antwerpen. 

Een gemeenteraadslid uit Mortsel vroeg aan het bestuur van de IGEAN-recyclageparken of het mogelijk is om fietsers en voetgangers in de wachtrij te scheiden van automobilisten. “Zo krijgen ze sneller en vlotter toegang tot het recyclagepark”, vertelt Wouter Meersmans, directeur inzameling bij IGEAN. “Ze hoeven dan niet meer te wachten in de regen en hebben geen last meer van de uitlaatgassen van auto’s in de wachtrij.”

Fietsers moeten niet lang meer wachten in de regen en hebben geen last meer van de uitlaatgassen

Wouter Meersmans, directeur inzameling IGEAN

IGEAN ging met het idee aan de slag en besloot een proefproject op te zetten in het recyclagepark van Mortsel. “We hebben hier de mogelijkheid om een aparte ingang voor fietsers en voetgangers te voorzien via een poortje in een zijstraat van het recyclagepark. We zullen er informatieborden plaatsen en bezoekers vragen om te ritsen ter hoogte van de zuil aan de ingang”, aldus Meersmans. 

Het proefproject zou aan het einde van de zomervakantie van start moeten gaan. Als het een succes is, wil IGEAN bekijken in welke van de 24 andere recyclageparken rond Antwerpen zo’n aparte ingang mogelijk is. 

Meest gelezen