Radio 2

Grootouders laten hun 2 kleinkinderen vereeuwigen als muurschildering in Zwalm

Patrick De Poortere en zijn vrouw Lucrèce De Visscher zijn beretrots op hun kleinkinderen Thor (4j) en Romy (1,5j) en dat willen ze ook aan de wereld tonen. Gents streetart-kunstenaar Jamz van het kunstenaarscollectief Wallin' werd in de arm genomen en het resultaat doet passanten stoppen. De gemeente overweegt zelfs om de muurschildering op te nemen in een toeristische brochure.

Wie de voorbije dagen in en rond de Gaverbosdreef in Zwalm passeerde, zal ze wel gezien hebben: de muurschildering op de oranje zijgevel van een huis. Dat huis is van Patrick en zijn vrouw Lucrèce. Het schilderij is zo opvallend dat automobilisten zelfs vertragen of stoppen om het goed te zien. Patrick De Poortere: "Onze 2 kleinkinderen die hand in hand het bos inwandelen, richting toekomst, richting zon, en op een tak zitten 2 duiven - dat zijn wij - die hen gade slaan, en een oogje in het zeil houden. Thor (4j) en Romy (19 mnd)."

Dochter Evelien met haar vriend Joris en hun 2 kinderen Thor en Romy, samen met grootouders Lucrèce en Patrick
Radio 2

Meest gelezen