Radio2

Grote stapel hooi en stro vat vuur in Boerderijloods in Oudekapelle

Net na de middag brak een brand uit in een boerderijloods in Oudekapelle bij Diksmuide. In de loods zou een grote stapel hooi en stro in brand gevlogen zijn. Tijdens de brand is er mogelijks asbest vrijgekomen. De brand is onder controle, maar de brandweer zal nog enkele uren moeten nablussen. 

Deze namiddag rond 13.10 vatte een grote stapel hooi en stro vuur, in een boerderijloods tussen Oudekapelle en Lampernisse. In het begin stond enkel de stapel stro in brand, maar toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen al uit het dak.

In de loods waren ook koeien aanwezig. De brandweer kon de dieren tijdig in veiligheid brengen. Om de brand onder controle te krijgen, is er vanuit verschillende naburige posten versterking gestuurd. “Het ging vooral om tankwagens om genoeg bluswater ter plaatse te hebben”, vertelt Kristof Louagie van Brandweer Westhoek.

Door de hitte kwamen enkele golfplaten los van het dak en kon de rook ontsnappen. “Het is mogelijk dat er door die rook asbest is vrijgekomen, maar ver zal die zich niet verspreid hebben, aangezien het niet om een uitslaande dakbrand ging”, zegt Louagie. Bovendien woont de dichtstbijzijnde buurtbewoner meer dan een kilometer verderop. De brandweer stuurt wel een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse om de situatie te bekijken.

Meest gelezen