Radio2

Koningin Mathilde fietst in Varsenare voor mentaal welzijn

Vandaag fietst koningin Mathilde met slechtziende en blinde bewoners van Licht en Liefde uit Varsenare en personen met een beperking of kwetsbaarheid van UNIE-K, Oranje en 't Veldzicht. Naar aanleiding van haar 50ste verjaardag bezoekt ze een aantal initiatieven die mentaal welzijn in de verf zetten. Licht en Liefde is als eerste aan de beurt. 

Om 9 uur deze ochtend kwam koningin Mathilde aan in Varsenare, bij Jabbeke. Daar zal ze vandaag samen met blinden en slechtzienden van Licht en Liefde en personen met een beperking of kwetsbaarheid een fietstocht van 30 km afleggen. Koningin Mathilde bezoekt de komende weken verschillende organisaties in België die belang hechten aan mentaal welzijn. Dat doet ze naar aanleiding van haar 50ste verjaardag op 20 januari volgend jaar.

De organisatie Licht en Liefde vindt het belangrijk dat blinden en slechtzienden een kwalitatief leven kunnen uitbouwen ondanks hun visuele beperking. Sporten speelt daarin volgens de organisatie een belangrijke rol. "In Vlaanderen alleen al zijn er zo'n 120.000 blinden en slechtzienden", vertelt directeur Jan Desmet, "de cijfers van bijziendheid schieten door tv- en gsmschermen omhoog. Daarom zetten we in op preventie en daarbij is sporten met je ogen belangrijk. Dat gaat over veel bewegingen, op en neer kijken, ver en dicht."

BEKIJK - Koningin Mathilde fietst met Licht en Liefde in Varsenare, een organisatie voor blinden en slechtzienden:

Videospeler inladen...
Radio2

Meest gelezen