(c) Toerisme Leuven

Leuven is voorbereid op zomerse hitte

Ook in Leuven zorgen de warme temperaturen voor een zomerse sfeer, maar voor heel wat mensen houdt de warmte en een mogelijke hittegolf risico’s in. Het stadsbestuur neemt preventief alvast enkele initiatieven.

In een stad lopen de temperaturen gauw op. "Vooral ouderen, kinderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen sneller tekens van uitdroging of hitteslag vertonen", zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) aan Radio 2 Vlaams-Brabant.

“In al onze stadsgebouwen kan je verkoeling komen vinden en ook gratis fris water krijgen. Op alle evenementen zoals Beleuvenissen, Hapje Tapje en Leuven Beach Volley, zullen we met extra standjes staan waar we water uitdelen en we zullen ook extra parasols voorzien. Met een aantal instellingen en verenigingen hebben we een afspraak dat ze ook hun deuren openzetten: alle buurtcentra en buurtverenigingen zoals Het Lampeke, maar ook enkele kerken doen mee.”

Ook de stadsdiensten en de wijkagenten zullen een extra oogje mee in het zeil houden.

Meest gelezen