Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout vindt 26 gestolen fietsen terug en zoekt nu de eigenaars

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout heeft 26 gestolen fietsen en nog wat losse fietsonderdelen teruggevonden. Dat gebeurde de afgelopen maanden bij verschillende huiszoekingen. Twee verdachten zitten in de cel. De eigenaars van de fietsen worden nu gezocht. 

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout heeft bij verschillende huiszoekingen de afgelopen maanden 26 gestolen fietsen teruggevonden. Daarnaast werden ook losse fietsonderdelen aangetroffen. 7 verdachten werden opgepakt, twee daarvan werden door de onderzoeksrechter naar de cel gestuurd. 

"Het waren mensen die georganiseerd waren en er geld mee wilden verdienen", zegt korpschef Dirk Van Aerschot. "We weten dat ze al meer dan een jaar bezig waren met het stelen en doorverkopen van fietsen. We hebben er dan toch nog 26 gevonden. Jaarlijks worden er bij ons zo'n 100 diefstallen geregistreerd, maar we weten ook dat gemiddeld maar de helft wordt aangegeven. Het gaat dus om zo'n 200 fietsen in totaal. Dan is 26 toch aanzienlijk."

Beluister hier het gesprek met korpschef Dirk Van Aerschot

We vonden 26 fietsen, maar konden er nog maar 6 teruggeven. Laat je fiets dus labelen. Dat maakt het makkelijker

Dirk Van Aerschot, korpschef Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout

Het gaat over zeer dure modellen en elektrische fietsen, maar ook oudere stadsfietsen. 6 daarvan en een fietszadel zijn intussen weer terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaars. De andere eigenaars worden nog gezocht. Foto's van de gevonden fietsen zijn te zien op de Facebookpagina en de website van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. De fietsen werden allemaal gestolen tussen maart 2021 en mei 2022.

De politie geeft ook nog een tip mee. "We vonden 26 fietsen, maar we konden er nog maar 6 teruggeven. Er zijn dus nog 20 fietsen over. Daarom roep ik nog eens op om je fiets te laten labelen. Een label zal een diefstal misschien niet voorkomen, maar het maakt het wel makkelijker om hem terug te geven, als hij gevonden wordt."

Meest gelezen