Pukkelpop trekt opnieuw naar binnenstad van Hasselt met PKP DWNTWN

Na een pauze van twee jaar, kan je opnieuw de Pukkelpopsfeer opsnuiven in de Hasseltse binnenstad. Met PKP DWNTWN wil het stadsbestuur samen met de festivalorganisatie de link tussen Hasselt en Pukkelpop verder versterken. Na een succesvolle eerste editie in 2019, maakt de organisatie zich klaar voor het vervolg van PKP DWNTWN op 6 en 7 augustus.

Tot ver buiten Limburg zullen veel festivalliefhebbers 18 tot 21 augustus al in hun agenda hebben aangestipt. Na twee jaar pauze zal Pukkelpop namelijk eindelijk opnieuw plaatsvinden op de festivalweide in Kiewit. Maar ook op 6 en 7 augustus kunnen Hasselaren en bezoekers zich al opwarmen voor het festival. Net zoals in 2019 haalt stad Hasselt het festival opnieuw naar de binnenstad, onder de naam PKP DWNTWN. “We zijn enorm fier om thuishaven te zijn voor Pukkelpop en willen dit ook in en rond de binnenstad niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We willen Hasselt verder op de kaart blijven zetten als belevingsstad”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).

Rooftopconcerten

Op zaterdag staan 3 locaties in het teken van rooftopconcerten: het Groenplein, Quartier Bleu en het dakterras van Très Belge op de Botermarkt. Wie daarna graag nog wat verder feest, kan afzakken naar afterparty's in De Serre Hasselt en Café Café. Op 1 augustus wordt de line-up bekend gemaakt.

Streetstyle

Op zondag staat het Capucienenplein in het teken van streetstyle. Zo zijn er 3x3 basketwedstrijden en een skatejam. “De winnaars van de twee sporten krijgen de kans om hun talent tijdens Pukkelpop aan het grote publiek te vertonen.”, zegt Habib El Ouakili (RoodGroen+), Schepen bevoegd voor Jeugd en Evenementen. Daarnaast zal Lindert Steegen voor PKP DWNTWN vier zeecontainers omvormen tot een bijzonder kunstwerk dat later ook zal verhuizen naar het festivalterrein. Op die manier wil het stadsbestuur een enorm podium geven aan lokaal en jong talent en aan de tienduizenden Pukkelpopbezoekers tonen dat Hasselt dé plek is om street art te ontdekken. “We gaan dit jaar een stapje verder en trekken PKP DWNTWN ook door naar het festivalterrein. Het playgroundconcept met streetart in de binnenstad krijgt zo ook een plaats op Pukkelpop”, zegt Frederik Luyten, woordvoerder van Pukkelpop.

©LindertSteegen Mural designed and finsihed by Lindert Steegen. ; www.lindertsteegen.com

Alle evenementen zijn gratis. Wie mee wil doen aan de basketwedstrijden en skatejams moet zich wel vooraf inschrijven. De sfeer wordt er op zondag 7 augustus ingehouden door DJ’s. Foodtrucks zorgen voor een hapje en drankje. Wie liever de handen uit de mouwen steekt kan terecht bij de workshops die Villa Basta daar organiseert.

Meest gelezen