Archieffoto

Scouts uit Tielt moeten kamp vroegtijdig stopzetten: 20 van de 53 leden hebben symptomen van buikgriep

De Tieltse Scouts & Gidsen O. De Neckere hebben hun kamp twee dagen vroeger moeten afbreken. 20 van de 53 leden hebben symptomen van buikgriep. De kinderen werden deze middag al afgehaald door de ouders. De leiding vertrekt deze avond naar huis.

Gisteren werden er plots een aantal kinderen van de Tieltse scoutsgroep ziek op kamp in Luxemburg. "Ze hadden allemaal symptomen van buikgriep. We hebben er een dokter bijgehaald en het noodnummer van Scouts en Gidsen gebeld", reageert leider Jeff De Weerdt. "Zij raadden ons aan om nog even af te wachten, maar afgelopen nacht werd het alleen maar erger. Uiteindelijk waren 20 van de 53 leden ziek. Daarom hebben we deze ochtend beslist om het kamp stop te zetten."

Het terrein is al volledig opgekuist. Deze middag zijn alle kinderen afgehaald door de ouders en straks vertrekken de leiders. "Gelukkig voor de gasten, zijn er ondertussen al wat aan de beterhand." Wat de oorzaak precies is, is volgens de leider nog niet duidelijk. "Misschien kwam het door vervuild water van de rivier, of misschien is er een beestje meegekomen met iemand van thuis. Ik kan alleen maar zeggen dat het enorm besmettelijk was", aldus Jeff.

Let op de voedselhygiëne en zorg voor flessenwater of kraantjeswater
Jan Van Reusel, woordvoerder Scouts & Gidsen Vlaanderen

Tiental meldingen uit Luxemburg

De scoutsgroep uit Tielt is niet de enige die te maken heeft met symptomen van buikgriep. Volgens woordvoerder van Scouts & Gidsen Vlaanderen, Jan Van Reusel, zijn er al een tiental meldingen binnengelopen van groepen die in Luxemburg kamperen. "Ze hebben allemaal dezelfde buik- en darmklachten, maar volgens de dokters ter plaatse is het niets ernstigs. Het heeft wellicht te maken met de lage waterstand in de beken waar ze water halen en de combinatie met de hitte."

Voor zij die moeten vertrekken op kamp geeft Van Reusel nog enkele tips mee: "Let op de voedselhygiëne en zorg voor flessenwater of kraantjeswater. Ouders moeten geen schrik hebben als ze geen telefoontje krijgen. Dat wil meestal ook zeggen dat er geen problemen zijn."

Meest gelezen