Radio 2

Antwerpen maakt zich klaar voor The Tall Ships Races: burgemeester en havenschepen leren zeilen

Antwerps burgemeester, Bart De Wever (N-VA) en havenschepen Annick De Ridder (N-VA), kregen vandaag een cursus zeilen naar aanleiding van The Tall Ships Races. Deze zeilwedstrijd vindt om de vier jaar plaats en houdt volgend weekend halt in Antwerpen. Veertig zeilschepen van over heel de wereld zullen in de stad aanmeren. Er zullen ook verschillende activiteiten zijn. 

Antwerpen maakt zich klaar voor de zevende editie van het grote zeilevenement The Tall Ships Races. Dat vindt plaats van volgende week vrijdag tot en met maandag 25 juli. Er komen 40 zeilschepen naar Antwerpen. Ze meren aan ter hoogte van de Scheldekaaien, het Kattendijkdok en de dokken. Vijf schepen varen onder de Belgische vlag.

“Je kan dit evenement vergelijken met de Olympische Spelen. Het vindt één keer om de vier jaar plaats”, vertelt Antwerps burgemeester, Bart De Wever (N-VA). "Niets is zo met het DNA van een havenstad verbonden als schepen. Ze lijken mensen diep te raken, want er komen honderdduizenden bezoekers op af.”

Vooral de burgemeester leert vlot bij, al lag sturen hem soms moeilijk, aangezien de boot iets gevoeliger was dan hij zelf dacht

Isaura Maenhaut en Anouk Geerts, professionele zeilsters
Radio 2

Naar aanleiding van The Tall Ships Races kreeg de Antwerps burgemeester samen met de havenschepen, Annick De Ridder (N-VA) een zeilcursus van twee olympiërs. “Ze hebben dat heel erg goed gedaan voor een eerste keer”, vertellen zeilsters Isaura Maenhaut en Anouk Geerts. “Vooral de burgemeester leert vlot bij, al lag sturen hem soms moeilijk, aangezien de boot iets gevoeliger was dan hij zelf dacht.”

Vuurwerk

Tijdens The Tall Ships Races kan je ook heel wat schepen gratis bezoeken. Op zaterdag is er een parade met de bemanning in hun officiële uniformen van het Zuiderterras over de kaaien richting MAS en het Havenhuis. Er zijn ook heel wat optredens aan het Steenplein en het Havenhuis en de stad plant op zaterdagavond een groots vuurwerk. 

Radio 2

Meest gelezen