copyright Stad Gent

Gentse Feesten krijgt label van "toegankelijk evenement"

De Gentse Feesten hebben van Inter Vlaanderen het label voor toegankelijk event gekregen. De Feesten worden elk jaar door ervaringsdeskundigen onder de loep genomen, en ook dit jaar staan er tien 'integraal toegankelijke' activiteiten op het programma.

De  Gentse Feesten heeft het label van "toegankelijk evenement" gekregen. Het Vlaams toegankelijkheidsbureau Inter geeft de erkenning omdat de Gentse Feesten doorheen de jaren vele aanpassingen hebben gedaan voor mensen met een beperking. Schepen Astrid De Bruycker (Vooruit): "De stad Gent werkt al jaren samen met toegankelijkheidsambtenaren en deskundigen om in te zetten op toegankelijkheid. Dat is in de aanloop naar deze Gentse Feesten niet anders geweest. Op heel wat plaatsen zijn de drempels al weggewerkt, maar werken aan toegankelijkheid is nooit af."

Op heel wat plaatsen zijn de drempels al weggewerkt, maar werken aan toegankelijkheid is nooit af

Astrid De Bruycker, schepen van Gelijke Kansen (Vooruit)

Blijven bijsturen, ook tijdens Gentse Feesten

Niet alleen in de aanloop naar de Gentse Feesten, maar ook tijdens de Feesten zelf trekken de toegankelijkheidsambtenaren samen met de  ervaringsdeskundigen op pad, om pleinorganisatoren waar nodig aanpassingen te laten uitvoeren. Elk jaar levert die rondgang nieuwe aanpassingen op, denk maar aan de verlaagde togen op alle pleinen en de rolstoelhellingen naar de pontons op Polé Polé.

“En het gaat niet enkel om rolstoelgebruikers", zegt schepen De Bruycker, “Het gaat bijvoorbeeld ook om hulpmiddelen voor slechthorenden, of een rustige plek voor assistentiehonden.” Dit jaar staan er 10 "integraal toegankelijke" activiteiten op het programma: van wandelingen tot toneelvoorstellingen en concerten. De volledige lijst vind je hier: Gentse Feesten zonder beperking

Meest gelezen