Jongen op step overlijdt na aanrijding met wagen in Lombardsijde, bestuurster had veel te veel gedronken

In Lombardsijde, bij Middelkerke, is een jongen van 17 op een step gestorven bij een verkeersongeval. De jongen uit Dilbeek was afgelopen nacht op weg met zijn step toen hij werd aangereden door een auto. De bestuurster had veel te veel gedronken, weet burgemeester Jean-Marie Dedecker van Middelkerke.

Het ongeval gebeurde vannacht rond 2.15 uur op de Koninklijke Baan in Lombardsijde, niet ver van camping Albatros. Een bestuurster reed vanuit Nieuwpoort richting Middelkerke. Vlak bij de camping botste ze met een jongen op een step. De jongen van 17 uit Dilbeek, bij Brussel, stierf ter plaatse. Hij verbleef al een aantal weken met vrienden op camping Lombarde wat verderop.

Veel te veel alcohol gedronken

"Hoe het ongeval precies gebeurd is, is nog niet duidelijk", zegt Patty 't Jonck van het parket van West-Vlaanderen. "Er zijn nu een verkeersdeskundige en een wetsgeneesheer aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. We hopen daar eerstdaags meer duidelijkheid over te krijgen." 

Wat wel al duidelijk is, is dat de bestuurster veel te veel gedronken had. "De vrouw is 38 jaar en woont in Middelkerke of Nieuwpoort. Ze kwam van een feestje met vriendinnen en was onder invloed van alcohol", zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker van Middelkerke. "Ze heeft verklaard dat ze niemand gezien had, maar plots een hindernis ondervond en iemand had aan-of overreden. Het is onbegrijpelijk, want het fietspad waar de jongen met zijn step werd verondersteld te zijn, ligt volledig naast de rijbaan. "

Meest gelezen