© Carma

Limburgse politiezones experimenteren met nieuw uitzicht patrouillewagens

In drie politiezones in Limburg zullen enkele politiecombi's er anders gaan uitzien. De zones LaMa, Carma en Limburg Regio Hoofdstad (LRH) experimenteren met het battenburgpatroon, dat is een patroon dat bestaat uit grote reflecterende vakken in fluogeel en donkerblauw. Het is een proef die loopt sinds september vorig jaar bij verschillende politiezones verspreid over België. 

De zones die meewerken aan het experiment proberen allemaal hetzelfde patroon uit, in combinatie met de bestaande markering. Bedoeling is de zichtbaarheid en veiligheid van het personeel te verhogen en het risico op ongevallen te verminderen. Het speciale patroon was eerder al in gebruik bij de medische hulpdiensten en is vier keer beter zichtbaar, zowel overdag als ’s nachts.

6 patrouillewagens

In de zone LaMa gaat het over een auto, in Carma over twee en in LRH worden er drie herstickerd. Politiezone Carma neemt de auto's in gebruik vanaf midden juli, zone LaMa volgt eind juli en in de zone LRH is dat aan het einde van de zomer.

© Carma

Meest gelezen