foto: pz ST/G/N

Politie samen met Fedasil op ronde in binnenstad Sint-Truiden

In Sint-Truiden gaan wijkagenten samen op ronde met medewerkers van Fedasil, dat is de organisatie die een asielcentrum beheert aan de rand van de stad. Er zijn niet direct problemen geweest met asielzoekers in de binnenstad, maar een gemeenschappelijke rondgang met de politie leek efficiënter. 

De politie van zone Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken wil wijkagenten zichtbaarder maken, zowel op de fiets als te voet. Ook medewerkers van Fedasil doen regelmatig een rondgang in de binnenstad. “Ze hebben nu afgesproken die rondgang samen te doen”, vertelt Evi Lennertz van de politie. “Zo’n gemeenschappelijke rondgang heeft een preventief effect. Er zijn in de zomer meer mensen buiten en op straat. Ze gaan beiden sowieso de straat op, alleen gebeurt dat nu samen.”

Evaluatie na de zomer

De wijkinspecteurs zijn dagelijks in hun wijk, maar ze spreken dan zelf af met de begeleiders van Fedasil om op regelmatige basis de rondgang samen te doen. “Die rondgang gebeurt in de Montenakenweg en de Olympialaan, maar evenzeer op de vesten en het stadspark”, zegt Lennertz. De gemeenschappelijke rondgang loopt nog tot het eind van de zomer en zal geëvalueerd worden.

Meest gelezen