Deze stevige brandweerwagen staat te koop
foto: hulpverleningszone Zuid-West Limburg

Koop je eigen brandweerwagen: Brandweer Zuid-West Limburg verkoopt oud materiaal

De brandweerzone Zuid-West Limburg verkoopt oude brandweerwagens, samen met ander afgeschreven materiaal zoals ladders of ongebluste kalk. Op de website van een online veilighuis uit Tongeren kan je nu al zien wat er te koop is, vanaf morgen kan je het ook gaan bezichtigen tijdens kijkdagen.

Voor mensen die er altijd van gedroomd hebben eens met een brandweerwagen rond te rijden, is nu het moment aangebroken. De hulpverleningszone Zuid-West Limburg verkoopt afgeschreven materiaal zoals ladders, ongebluste kalk, maar ook oude ambulances en brandweerwagens. Particulieren mogen wel niet door de straten scheuren met de sirenes aan. “De blauwe zwaailichten en de sirenes worden nog verwijderd”, vertelt brandweercommandant Bert Swijsen in Start Je Dag op Radio 2 in Limburg. “We hebben geen schrik dat iemand daar misbruik van gaat maken, want iedereen kan ook een burgervoertuig overschilderen. Dus dat risico bestaat altijd.”

Luister hier naar het gesprek met brandweercommandant Bert Swijsen:

Andere continenten

De geïnteresseerde kopers zijn soms verzamelaars die oldtimers hebben en nog wisselstukken nodig hebben. “Maar het vaakst komen professionele opkopers naar hier die het materiaal opnieuw aan de man proberen te brengen, meestal op andere continenten”, aldus commandant Swijsen.

Meer info over de veiling vind je hier.

foto: hulpverleningszone Zuid-West Limburg

Meest gelezen