Topchocolatier uit Knokke-Heist werkte weken aan chocoladefiguur voor bekend computerspel

Chocolatier Oliver Van Nueten uit Knokke-Heist kreeg de opdracht om een replica te maken van de slechterik uit het razend populaire computerspel 'The Elder Scrolls'. Hij werkte er wekenlang bijna dag en nacht aan. 

Het atelier van meester-chocolatier Oliver Van Nueten ligt in de Lippenslaan in Knokke-Heist. Van Nueten is 24 jaar en wordt ook wel "The Chocolate Artist" genoemd. Hij maakt exclusieve chocoladesculpturen voor klanten wereldwijd. Deze keer kwam de vraag van Bethesda uit Nederland, de ontwikkelaar van het erg populaire computerspel "The Elder Scrolls". Het spel kreeg onlangs een update en dat wilden ze bij Bethesda graag vieren met een stukje chocolade. Van Nueten werd gevraagd om een exacte replica te maken van de slechterik uit die nieuwe update, de "Ascendant Lord". Hij werkte er wekenlang bijna dag en nacht aan en is er erg trots op: "Dit is mijn mafste project ooit."

Dit is mijn mafste project ooit

Chocolatier Oliver Van Nueten

Alle remmen los

De chocolatier deed zijn uiterste best om élk detail goed te krijgen. Hij werkte meer dan 150 uren aan de replica. "Ik had geen schaalmodel, geen voorbeeld, enkel wat foto's. Dat maakte het niet makkelijk, vertelt Oliver, "maar kijk, we zijn er geraakt." De replica is vooral uit fondant chocolade gemaakt. De afwerking op de schouders van het harnas is van melkchocolade. "Ik kreeg een groot budget om dit te maken, dus het was alle remmen los", legt hij uit. Om de slechterik een metalen uitstraling te geven, gebruikte hij natuurlijke kleurstof. Ook het meterslange zwaard lijkt echt. "Het harnas was het moeilijkste deel", vertelt hij nog, "daar zitten heel wat details in, maar gelukkig heb ik een machtig team achter mij om zo'n dingen te kunnen doen. Koffie drink ik niet, ik moest overleven op Red Bull", lacht hij. 

Eetbaar?

De replica is helaas niet te zien in de etalage van zijn atelier in Knokke-Heist, maar is meteen naar de klant in Nederland vervoerd. Daar zullen ze de replica tentoonstellen in hun kantoren in Eindhoven. Het harnas zullen ze delen met de fans en eigen relaties. "Het is eetbaar, ja, maar ik hoop dat ze het beeld voor de rest toch in ere laten", lacht Oliver.

Radio 2

Meest gelezen