PhotoNews

Brussel wordt gaststad voor drie internationale stedencongressen

Drie grote internationale congressen vinden volgend jaar plaats in Brussel. Van 12 tot 15 juni 2023 is het aan Brussel om het driejaarlijkse Metropolis World Congress te organiseren. Twee andere, internationale stedencongressen zullen tegelijkertijd in Brussel plaatsvinden. De drie evenementen samen leiden volgend jaar tot de Brussels Urban Summit 2023.

De Brussels Urban Summit zal plaatsvinden op de Kunstberg van 12 tot 15 juni 2023. Aan het grote internationale congres zullen beleidsmakers, experten en organisaties uit het middenveld uit meer dan 350 grootsteden deelnemen.

De raad van bestuur van Metropolis keurde donderdag de kandidatuur van Brussel goed als gaststad voor het Metropolis World Congress dat driejaarlijks gehouden wordt. “Het congres van Metropolis is één van de meest gerenommeerde congressen op vlak van grootstedelijke ontwikkeling wereldwijd” volgens het kabinet van Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (One.Brussels-Vooruit).

De beslissing volgde op een eerdere goedkeuring van Eurocities om haar jaarlijkse stedencongres op hetzelfde moment naar Brussel te halen, én een goedkeuring bij de OESO om haar jaarlijkse ‘Champion Mayors Summit for Inclusive Growth’ in Brussel te organiseren. De drie evenementen worden zo samengebracht onder één grote noemer: de ‘Brussels Urban Summit 2023’.

Staatssecretaris Smet zal de ‘Brussels Urban Summit’ samen hosten met Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), Brussels minister Sven Gatz (Open VLD) en burgemeester Philippe Close (PS). Het congres heeft als doel om een dialoog te voeren over 'de stad van morgen', en dat tussen verschillende steden uit Afrika, Noord-Amerika, Azië en Europa. Deze dialoog moet Europese steden ook helpen een meer gezamenlijke visie te definiëren en strategisch uit te dragen.

Meest gelezen