BELGA/DECONINCK

Chocoladefabriek Barry Callebaut in Wieze herstart begin augustus na salmonellabesmetting

Barry Callebaut zal de chocoladefabriek in Wieze begin augustus in fases opstarten. Het schoonmaken van de installaties na de eerder vastgestelde salmonellabesmetting verloopt "voorspoedig", zo meldt het bedrijf. Na enkele weken zal de fabriek opnieuw op volle capaciteit draaien.

"Vandaag kunnen we aankondigen dat de opkuis van de door salmonella geïmpacteerde chocolade en het reinigen van onze installaties voorspoedig verloopt. Als gevolg van onze inspanningen, zullen we de eerste lijnen van onze chocoladefabriek in Wieze weer kunnen opstarten begin augustus", zegt Korneel Warlop, woordvoerder van Barry Callebaut.

Het reinigen van de installaties en het opruimen van de chocolade die door salmonella geïmpacteerd is, gaat vlot

Korneel Warlop, woordvoerder Barry Callebaut

De opstart zal geleidelijk gebeuren. "Het gaat om een gefaseerde opstart waarbij elke week meer lijnen en dus meer productiecapaciteit operationeel worden. We voorzien dat dit proces enkele weken in beslag zal nemen vooraleer we opnieuw de volledige capaciteit van onze Wieze fabriek kunnen benutten."

Eind juni had het bedrijf gemeld dat de productie in Wieze stilgelegd werd na de ontdekking van de besmetting in een productielot.

Meest gelezen