Ben uit Nieuwmoer wil meer dan 500 keer dezelfde helling op fietsen voor wereldrecord “Everesting” 

Zes keer het aantal hoogtemeters van de Mount Everest maken, dat is wat Ben Elst uit Nieuwmoer, bij Kalmthout, wil doen. Zo wil hij het wereldrecord “Everesting” verbreken. Hij zamelt hiermee geld in voor het Berrefonds, een organisatie die mensen die een kind verliezen, ondersteunt. 

Heb je ooit al gehoord van “Everesting”? Hierbij is het de bedoeling dat je een willekeurige berg of heuvel op- en afrijdt tot je het aantal hoogtemeters van de Mount Everest bereikt hebt. In totaal gaat het om 8.848 meter.

“Het wereldrecord staat op naam van een Australiër”, vertelt Ben Elst uit Nieuwmoer, bij Kalmthout. “Hij maakte vijf keer dat aantal hoogtemeters. Ik wil dat zes keer doen." Dat wil zeggen dat Ben iets meer dan 53.000 hoogtemeters moet maken. 

Ik moet 540 keer de heuvel op- en afrijden. Er gaat geen enkele steen zijn die ik niet gezien heb. 

Ben Elst, die recordpoging onderneemt

Plaats van de wereldrecordpoging wordt een heuvel in Andlermühle, nabij Sankt-Vith. “De helling is anderhalve kilometer lang en telt 99 hoogtemeters. Dit wil zeggen dat ik de heuvel 540 keer op en af moet rijden. Er gaat geen enkele steen zijn onderweg die ik niet gezien heb”, lacht Elst. 

Berrefonds

Pittig detail: tijdens de eerste 8.848 hoogtemeters, mag Ben niet slapen. Vervolgens krijgt hij per "Everest", twee uur slaap. “Dat wil zeggen dat ik tien uur mag slapen op zeven dagen tijd. Dat gaat pittig worden.”

Het wordt een helse tocht, maar Ben doet het om een goed doel te steunen. Hij vraagt om hem te sponsoren en dat geld gaat naar het Berrefonds. “Zij ondersteunen mensen die een kind verloren hebben. Dat doen ze administratief, maar ook psychologisch. Het is een prachtige organisatie die mooie dingen doet en daar wil ik het voor doen.” 

Meest gelezen