Foto: Belgische Touwtrekbond

Familie van Kempische touwtrekkersclub trots op bronzen medaille op Wereldspelen in Amerika

Het Belgische touwtrekkersteam Pull Bulls heeft brons behaald op de Wereldspelen in de Verenigde Staten, en daar is Raf Smets uit Retie, vader van de trainer, heel erg blij mee. "Het was een zeer spannende wedstrijd", vertelt Raf bij Radio2 in Antwerpen.

Het nationale touwtrekkersteam Pull Bulls heeft brons behaald op de Wereldspelen in Birmingham in de Verengide Staten. Raf Smets uit Retie, vader van trainer Ief Smets, heeft de wedstrijden gevolgd vanuit België. "Het was heel spannend. Zwitserland was de sterkste, maar dat wisten we op voorhand", zegt Raf. "Tegen Engeland hebben ze net niet de finale gehaald, maar we zijn heel erg blij met brons", besluit hij.

We gaan de bronzen medaille vieren met een feestje in Retie
Raf Smets, vader van Ief Smets, trainer van de Pull Bulls

"Vroeger is het team gestart met de familie Janssens, daar zitten er nog twee van bij. De rest van het team komt uit de buurt", zegt Raf Smets. De 11 leden van het team komen allemaal uit de Kempen. Zo zijn er leden uit Hoogstraten, Retie, Dessel, Nijlen, Mol, Merksplas, Sint-Lenaarts en Wuustwezel. 

"Dinsdag komen ze terug naar België en gaan we de bronzen medaille vieren met een groot feest in Retie", verzekert Raf.

Foto: Belgische Touwtrekbond

Meest gelezen