radio2

Raymond van het Groenewoud, Elisa Waut en Ignace Bernolet krijgen eigen tegel in Brugge

Aan de Stadsschouwburg in Brugge zijn de eerste erkenningstegels onthuld. De tegels zijn een erkenning voor wie op cultureel vlak een band heeft met de schouwburg en de stad Brugge. De eerste drie erkenningstegels gaan naar Raymond van het Groenewoud, Elisa Waut en kunstenaar Ignace Bernolet.

De Brugse Koninklijke Stadsschouwburg is een prachtig gebouw met een rijke culturele geschiedenis, die begint in 1869. Cultuurcentrum Brugge is erg fier op al het talent dat al door de deuren is gepasseerd en wil dat nu ook op een fysieke manier tonen, met erkenningstegels. De tegels liggen op het pleintje voor de schouwburg. De eerste drie tegels zijn voor Raymond van het Groenewoud, Elisa Waut en Ignace Bernolet. 

Raymond van het Groenewoud en Elisa Waut zijn "muzikale parels aan de kroon van de Belpopgeschiedenis", zeggen ze bij het Cultuurcentrum Brugge. De twee zangers stonden meer dan eens op de planken van de Brugse schouwburg, en zijn daar best trots op. "Ik vind dit een prachtig gebouw", vertelt van het Groenewoud. "Als ik hier iemand mee naartoe neem, ben ik daar eigenlijk heel trots op, het straalt zoveel romantiek uit." Ook Elisa Waut koestert mooie herinneringen aan de schouwburg: "Mijn vader was hier een tijdje technisch directeur en dan mocht ik als kind met hem meekomen. Ik zie me hier nog zitten in zo'n kleine loge. "Ooit zal ik hier staan", dacht ik toen. Mijn vader zou hier erg trots op geweest zijn."

De stadsschouwburg straalt zoveel romantiek uit. Ik ben er erg trots op

Raymond van het Groenewoud

De tegel van Ignace Bernolet werd onthuld in het bijzijn van zijn weduwe. De beeldend kunstenaar overleed zes jaar geleden. In de foyer van de schouwburg staat een installatie van hem, en op die manier is hij steeds verbonden met het gebouw. 

Het is de bedoeling om in de toekomst nog meer erkenningstegels aan te leggen. 

Meest gelezen