James Arthur Photography

Voormalige uitbaatster van kinderdagverblijf 't Sloeberhuisje in Gent blijft in de cel

De uitbaatster van het kinderdagverblijf in Mariakerke bij Gent moet een maand langer in de cel blijven. Dat heeft de raadkamer beslist. In februari raakte in het kinderdagverblijf een baby levensgevaarlijk gewond. Het meisje van zes maanden stierf later in het ziekenhuis.

De Gentse raadkamer heeft deze ochtend beslist dat de voormalige uitbaatster van het kinderdagverblijf 't Sloeberhuisje een maand langer in de cel moet blijven. Volgens de advocaat van de uitbaatsters, Han Vervenne, werden heel wat werknemers en ouders van opgevangen kinderen opnieuw ondervraagd. "Mijn cliënte en haar vader moeten opnieuw verhoord worden. Ook de vroegere klachten worden opnieuw bekeken. De raadkamer wil de resultaten daar eerst van afwachten."

Midden februari raakte een meisje van zes maanden zwaargewond in kinderdagverblijf 't Sloeberhuisje. Ze stierf later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Uit de autopsie bleek later dat het meisje gestorven zou zijn door het zogenoemde "shaken baby syndrome". Ze zou zwaar door elkaar geschud zijn door de vader van de uitbaatster.

Hoger beroep

De uitbaatster is in februari in verdenking gesteld van onopzettelijke doding, maar ze werd toen vrijgelaten onder voorwaarden. Vorige maand werd ze weer aangehouden voor onder andere verwaarlozing, op basis van nieuwe feiten in het onderzoek. Volgens advocaat Vervenne beseft zijn cliënte dat er een aantal zaken zijn waar ze verantwoording zal voor moeten afleggen, "maar ze was zelf niet aanwezig op het moment van de feiten. Ze zit dus zelf nog met heel wat vragen." 

De advocaat overweegt om hoger beroep tegen de beslissing aan te tekenen.

Meest gelezen