Ex-politicus uit Beringen Ahmet Koç veroordeeld tot 8 maanden cel met uitstel voor drugsbezit

De 45-jarige Ahmet Koç uit Beringen is door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 8 maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete, waarvan 6.400 euro met uitstel, voor inbreuken op de drugswet. De ex-politicus was in het bezit van cannabis, GHB, cocaïne en erectiepillen. 

Ahmet Koç krijgt aan het uitstel voor zijn celstraf en boete bepaalde voorwaarden gekoppeld. Hij moet het drugsmilieu vermijden, therapie volgen en een nuttige dagbesteding hebben. 

Uitspraken over Erdogan

Na zijn studies maakte Koç een steile opmars in de politiek. Hij werd adviseur van de toenmalige vicepremier Vande Lanotte, in 2006 werd hij in Beringen tot sp.a-schepen verkozen en nadien werd hij in 2012 nog provincieraadslid. In 2016 liep het echter mis, toen hij ongelukkige uitspraken deed als aanhanger van het beleid van de Turkse president Recep Erdogan na de mislukte staatsgreep. In 2018 overleefde hij een aanslag waarbij een man 4 keer op hem schoot aan een café in Beringen. 

Ernstige drugsproblematiek

Tussen augustus 2020 en maart 2021 liep hij meermaals met drugs tegen de lamp. Het parket sprak van een ernstige drugsproblematiek bij Koç. De verdediging had een opschorting gevraagd, maar de strafrechter oordeelde dat een dergelijke sanctie te licht was om de man de ernst van de feiten te doen inzien.

Meest gelezen