Dodelijk ongeval op E40 in Beernem: bestuurder overleden, 4 passagiers naar het ziekenhuis

Bij een verkeersongeval op de E40 in Beernem is zaterdagochtend een dodelijk slachtoffer gevallen, dat bevestigt de federale politie. Het slachtoffer is een 56-jarige man. In de wagen zaten ook nog vier anderen, die werden allemaal afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 6.10 uur op de E40 in de richting van de kust. De auto belandde naast de snelweg en kwam tot stilstand in een diepe gracht. "Vermoedelijk is de chauffeur onwel geworden, maar dat moet nog verder uitgezocht worden. Hij is de controle over het stuur verloren en is jammer genoeg overleden", zegt Ann Berger van de federale wegpolitie. "Daarnaast zaten er nog 4 andere mensen in de auto, waarvan 1 kind."

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om de slachtoffers uit de auto te bevrijden. Voor één persoon kwam alle hulp te laat. Het gaat om een Bulgaarse familie. De grootvader van 56 overleed ter plaatse. Drie volwassenen raakten zwaargewond en een minderjarige raakte lichtgewond. De wegpolitie deed de nodige vaststellingen.

Meest gelezen