Foto: Facebook Radio Minerva

"Radio Minerva mag blaaive": Antwerpse radiozender krijgt dan toch opnieuw erkenning

De Antwerpse lokale zender Radio Minerva krijgt opnieuw een erkenning en kan dus blijven bestaan. Dat heeft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) beslist. “We zijn onwaarschijnlijk blij dat de onzekerheid eindelijk voorbij is", reageert Frank Boekhoff, de voorzitter van Radio Minerva.

Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) heeft de erkenning voor FM-frequentiepakket 11 (98.0 FM) opnieuw toegekend aan Radio Minerva. Het voortbestaan van de populaire lokale zender was erg onzeker nadat de Raad van State de erkenning begin dit jaar vernietigde. Dat gebeurde na een klacht van een concurrerende zender over procedurefouten. Minerva mocht tot half augustus blijven uitzenden, of totdat er een nieuwe erkenning werd verleend voor het frequentiepakket.

"Beauty contest"

Minister Dalle besliste vervolgens om een 'beauty contest' te houden, een wedstrijd om te bepalen wie het meeste recht had op het frequentiepakket. Twee kandidaten kwamen in aanmerking: Minerva en RADIOWORKS. "We hebben een stevige procedure achter de rug waarbij de kwaliteit van de dossiers centraal stond", zegt Dalle. "De uitkomst van dit proces bevestigt op een objectieve manier de kracht en de kwaliteit van Radio Minerva. Hun dossier scoorde met 98,63 bijzonder hoog."  

We willen iedereen bedanken voor hun trouw en betrokkenheid

Frank Boekhoff, voorzitter Radio Minerva

Bij Radio Minerva reageren ze erg opgelucht. “We zijn onwaarschijnlijk blij dat de onzekerheid eindelijk voorbij is en dat "Minerva mag blaaive". We willen in de eerste plaats al onze luisteraars, alle sympathisanten en heel Antwerpen en omstreken bedanken voor hun trouw, acties en betrokkenheid", zegt Frank Boekhoff, de voorzitter van Radio Minerva. "Radio Minerva is er voor iedereen en iedereen was er voor Minerva. We zullen de komende weken dan ook uitpakken met tal van evenementen en acties als dank.”

Meest gelezen