Videospeler inladen...

Honderden festivalgangers laten Tomorrowland-tattoo zetten, Dimitri Vegas & Like Mike eren overleden vader

Op Tomorrowland valt er naast de muziek nog veel te beleven. Zowel op camping Dreamville als op het festivalterrein staat een tattoo-studio, waar honderden festivalgangers een permanent aandenken aan het festival op hun lichaam vereeuwigen. Wij volgden Emma uit Finland, van in de wachtrij tot in de stoel bij de tattooeur. Dag 2 van Tomorrowland is in de avonduren gekleurd door enkele Belgen: Regi, Netsky en Dimitri Vegas & Like Mike. En dat laatste duo heeft de 40.000 festivalgangers aan de Main Stage even volledig stil gekregen.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Waarom laat Emma uit Finland het Tomorrowland-logo tatoëeren? "Er kan er altijd nog eentje bij"

Tussen alle podia, togen en eetstandjes door schuilen er op het Tomorrowland-terrein enkele verrassingen, zoals een tattooshop. Een plek waar festivalgangers een permanent aandenken aan Tomorrowland kunnen krijgen, in de huisstijl van het festival. Denk aan het vlinderlogo, een spreuk of een tekening die verwijst naar één van de podia of decorstukken.

Een concept dat aanslaat, want er staat een lange wachtrij. In amper een uur tijd ben je trouwens al een Tomorrowlandtattoo rijker, tegen betaling uiteraard. Zowel de tattoostand op het terrein, als op camping Dreamville zijn dit weekend bijna volledig volgeboekt. Met een team van in totaal 13 tattoo-artists worden er tijdens dit eerste Tomorrowlandweekend om en bij de 350 tattoos gezet.

De prijzen van de Tomorrowland-tattooshop: voor 10 euro koop je 6 "pearls", de munteenheid van het festival

Ook Emma uit Finland wil een permanent aandenken aan haar allereerste Tomorrowland. "Nee, ik heb hier niet lang over nagedacht. Ik zag de studio, en ik heb meteen een afspraak gemaakt. Ik heb al zo veel tattoos, waarom niet nog eentje?", vertelt ze ons. "Dit festival is geweldig, het Tomorrowland-logo met de vlinder past perfect op mijn bovenarm."

Videospeler inladen...

Dimitri Vegas en Like Mike eren overleden vader Takis met duizenden lichtjes tijdens Main Stage-show

Koningen van Tomorrowland Dimitri Vegas en Like Mike hebben aan het einde van hun eerste Main Stage-show dit jaar een eerbetoon gebracht aan hun vader Takis Thivaios. De papa van het dj-duo overleed in mei 2021 en ging als grote fan van zijn twee zonen vaak mee naar hun shows. Dimitri gaf zijn zoon London, die in juli 2021 werd geboren, niet toevallig als tweede naam Takis.

Op hun eerste Tomorrowlandshow sinds zijn overlijden hebben de broers Takis Thivaios geëerd met een grote foto op de schermen achter hen, een up tempo-versie van "The scientist" van Coldplay, en de oproep naar het publiek om hun gsmlichtjes in de lucht te steken. Wat massaal gebeurde. 

Een sereen moment tussen alle feestgedruis, dat de dj-broers duidelijk raakte. Met tranen en een krop in de keel spraken ze de 40.000 festivalgangers voor de Main Stage toe. Dimitri Vegas en Like Mike zijn opgegroeid in Willebroek, vlak bij domein De Schorre in Boom. "Papa ligt hier vlakbij begraven", klonk het. "Show us some love for our beloved Takis."

Archieffoto

Netsky speelt energieke set op eigen podium: "Dankbaar, want elektronische muziek leeft pas voor een publiek"

Netsky heeft een tijdje vanuit L.A. gewerkt, en tijdens de coronacrisis heeft hij in Nieuw-Zeeland enkele grote shows kunnen spelen. Maar op Tomorrowland staan: dat blijft voor élke dj speciaal, en zeker voor Belgische artiesten. 

"Ik wil dit nooit vanzelfsprekend vinden, dat blijkt ook uit de voorbije twee jaar", vertelt hij. "Ik heb het geluk gehad dat ik in Nieuw-Zeeland voor publiek ben blijven spelen tijdens de coronacrisis. En elektronische muziek leeft pas écht live", vertelt hij ons voor zijn show.

Videospeler inladen...

Aan de Crystal Garden speelt Netsky in een setting met veel toeters en bellen: onder een tent met verse bloemen in het plafond, met achter hem dansende fonteinen en vlammenwerpers in het water rond het podium. "De hele setting is hier zo mooi: Tomorrowland is zonder twijfel het beste dancefestival ter wereld."

Dat hij er zin in heeft, blijkt ook uit zijn set: een bijzonder energieke en ruime mix, met enkele van zijn eigen nummers op het einde. Dat er stevig gedanst en gestampt wordt op het platform op het water, is nog een understatement.

Publieksmenner Regi bouwt uitbundig feest op Tomorrowland: "Na 3 jaar éindelijk Nederlandstalige hits hier live spelen"

Voor de hoeveelste keer hij al op Tomorrowland staat, weet Regi oprecht niet ("op de eerste editie na heb ik ze allemaal meegemaakt, met meerdere shows per festivalweekend"). Dat hij het publiek voor de Library Stage maximaal wil bespelen, dat weet hij wel zeker. "Ik ga maar enkele Nederlandstalige nummers draaien, om het internationale publiek niet kwijt te spelen. Maar daar kijk ik na 3 jaar enorm naar uit", vertelt hij ons vooraf. "Hier staan, dat blijft het allerhoogste voor mij."

Videospeler inladen...

En Regi doet zijn ding: het publiek non-stop opzwepen, grotendeels in het Engels. Alle truken van de foor worden bovengehaald, van een sitdown, tot een springmoment van links naar rechts.

 In zijn set van één uur draait Regi gigantisch veel nummers. Van zware beats, tot golden oldies à la "Freed from desire", "L'amour toujours" of "Wake me up". Halverwege de set weerklinkt het eerste Milk Inc.-nummer: "Walk on water". De stem van Linda Mertens zal nog drie keer weerklinken in De Schorre, in de cover van "Tainted love", "Go to hell" en "Sunrise".

Zijn Nederlandstalig werk spaart Regi op voor de laatste 20 minuten. "Dit is iets voor de Belgen en Nederlanders", zo leidt hij de meezingmomenten in. "Nu wij niet meer praten", "Vergeet de tijd" en het onvermijdelijke "Kom wat dichterbij" worden luidkeels meegebruld door de verzamelde Belgen. "Hopelijk tot in het Sportpaleis", sluit Regi af met een knipoog. 

Uit zijn post op Instagram na de show blijkt dat hij zelf immens heeft genoten van zijn terugkeer naar Tomorrowland.

De avond valt over De Schorre, maar het feest gaat door, met enkele grote Belgische namen in de late avond

De zon gaat stilaan onder, maar het feestgedruis op Tomorrowland schakelt nog een versnelling hoger. Op dag 2 staan in de avonduren enkele grote Belgische namen geprogrammeerd: Tomorrowland-abonnee Regi, Netsky op zijn eigen podium, en Dimitri Vegas en Like Mike voor het eerst op de Main Stage.

© Stubru - Foto Jokko
© Stubru - Foto Jokko
© Stubru - Foto Jokko

Héél even tickets te koop voor dit festivalweekend door geannuleerde vluchten

Tomorrowland 2022 is in principe volledig uitverkocht, en toch waren er vandaag een tijdlang enkele honderden tickets weer te koop. Weekendtickets, voor zaterdag en zondag die opnieuw ter beschikking waren gekomen "door geannuleerde vluchten", meldt de organisatie. "Corona zit hier dus voor niets tussen", verklaart woordvoerder Debby Wilmsen.

 "Enkele Europese festivalgangers geraakten door problemen met hun vlucht niet meer op Tomorrowland. Ze hebben hun tickets opnieuw te koop aangeboden. Met succes, want ze zijn allemaal de deur uit." Vooral Belgen, Fransen, Nederlanders en Duitsers hebben op die manier last minute nog een ticket voor Tomorrowland bemachtigd.

Valeria Mongelli / Hans Lucas

Thema "The reflection of love" inspireert geliefden tot huwelijksaanzoek

De wei van Tomorrowland is in het verleden al vaker het decor geweest voor huwelijksaanzoeken allerhande. En dat is dit jaar schijnbaar meer dan ooit het geval. Misschien heeft het centrale thema "The reflection of love" daar iets mee te maken?

Ook vandaag gaat één van de festivalgangers op één knie om De Vraag te stellen, vlak aan de Main Stage. Een goed voorbereid man, want hij liet op tijd een spandoek maken met de duidelijke vraag "wil je met mij trouwen". 

© Stubru - Foto Jokko
© Stubru - Foto Jokko

Ook de zomerzon én de opvallende accessoires zijn weer van de partij op dag 2 van Tomorrowland

De grote hitte blijft uit op Tomorrowland, maar de zomerzon is wel van de partij. En die draagt opnieuw bij tot een uitgelaten sfeer in De Schorre in Boom. En heel wat festivalgangers hebben opvallende accessoires bij.

© Stubru / Annika Wallis
© Stubru - Foto Jokko
© Stubru / Annika Wallis
© Stubru - Foto Jokko
© Stubru - Foto Jokko
© Stubru - Foto Jokko

Meest gelezen