10 teams strijden voor titel van Held van 't Veld in Riemst: vaardigheden voor op land- en tuinbouwbedrijf worden getest

Groene Kring, de vereniging voor jongeren met een hart voor de land- en tuinbouw, organiseerde vandaag in Riemst de provinciale Held van ’t Veldwedstrijd. Tijdens deze wedstrijd namen 10 teams deel aan verschillende proeven die gebaseerd zijn op vaardigheden die nodig zijn op een land- en tuinbouwbedrijf. 

Samenwerking, overleg en communicatie zijn belangrijk, maar ook tactisch denkvermogen, kracht en snelheid mogen bij de spelers niet ontbreken. Hoe vervoer je iemand op een snelle en efficiënte manier zonder dat die persoon de grond raakt? Of hoe vang je een ei dat in volle snelheid naar je wordt gegooid, zonder het te breken? Hoe leg je samen vlot een parcours af? 

De ploeg die op deze vragen het beste scoorde was het team “Hangar 16” van groene kring Zuid-Limburg. Zij werden de Held van 't Veld. Zij werden gevolgd door het team Verkes en team klus klos en co van Groene kring Peer mocht de top 3 afsluiten. 

"We zijn blij dat we provinciaal hebben mogen winnen", zegt team Hangar 16. "Het was heel leuk en we zijn klaar voor de nationale wedstrijd op 11 september in Herentals.” 

"Held van ‘t Veld is even weg zijn van de stress en de zorgen van elke dag

“Het zijn dit soort momenten die tonen dat Groene Kring meer is dan een vereniging van jonge boeren, het is een familie voor al haar leden", zegt Sander Horten, voorzitter Groene Kring Zuid-Limburg. "Held van ‘t Veld staat voor ons gelijk aan plezier maken in een gezonde competitie en even weg zijn van de stress en de zorgen van elke dag.”

Meest gelezen