PhotoNews

Jongeren snellen vrouw te hulp bij keukenbrand in Jette

Zaterdagavond moest de Brusselse brandweer uitrukken voor een keukenbrand in Jette. Ter plaatse aangekomen, bleek het vuur gedoofd dankzij drie oplettende jongeren uit de buurt. De bewoonster van de flat bleef ongedeerd, de schade bleef beperkt tot het kookfornuis.

“Via de noodcentrale kregen we iets voor 22 uur gisteravond een oproep voor een keukenbrand in de Jules Lahayestraat (Esseghemwijk) in Jette,” vertelt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. “Ter plaatse aangekomen werden wij opgewacht door een jongere bewoner die ons meldde dat de brand gedoofd was,“ aldus Derieuw. De brandweer stelde vast dat de brand effectief geblust was en men reeds gestart was met de ventilatie van de woning.

Oplettende jongeren

Dat erger voorkomen werd, is te danken aan drie jongeren uit de wijk, die een rookpluim hadden opgemerkt uit een raam op de tiende verdieping van het appartementsgebouw. "We hadden gezien dat er brand was," vertelt een van de jongeren aan de Brusselse brandweer. "We hebben een brandblusser genomen en zijn dan met de trap naar boven gegaan."

“Daar hebben de jongeren de beginnende brand op het kookfornuis in de kiem gesmoord,“ reconstrueert Derieuw de gebeurtenissen. “Dankzij hun snelle optreden had het vuur geen gelegenheid om uit te breiden en is de bewoonster ongedeerd gebleven. Brandweer Brussel wenst hen uitdrukkelijk te bedanken voor hun kordaat optreden en hun altruïsme,” besluit Walter Derieuw.

Videospeler inladen...

Meest gelezen