VW-fanaten zakken af naar Kevertreffen in Hoeilaart  

Het Jan van Ruusbroecpark in Hoeilaart stond dit weekend vol luchtgekoelde kevers. Meer dan 200 exemplaren konden aanschouwd worden op het jaarlijkse evenement van de lokale Keverclub.  

Uit alle uithoeken van België, zelfs uit Nederland kwamen ze, de luchtgekoelde Volkswagen oldies, voor het jaarlijkse Kevertreffen in het Ruusbroecpark in Hoeilaart. Een editie waar heel wat VW-fanaten al drie jaar op hadden gewacht, want door corona konden de vorige twee edities niet doorgaan. 

Een kever is een legende

Benny Vanderhels, organisator

"We hebben er even moeten op wachten, maar wat is het fijn om al die kevers hier opnieuw te zien in Hoeilaart", vertelt organisator Benny Vanderhelst. "Een kever is iets fantastisch, unieks, dat is een legende, de geur van de kever, rondrijden in de kever, dat kan je niet beschrijven. Daarom dat we blij zijn dat we dit evenement opnieuw kunnen organiseren met heel veel liefde." 

Verzamelaars

Het kevertreffen dit jaar is ter nagedachtenis van lid Roger Reynaert, die twee jaar geleden stierf. Zijn zoon Steven organiseert mee het evenement en is een verzamelaar. "Ik heb er thuis een tiental staan", klinkt het bij Steven. "Maar tien valt mee, er zijn verzamelaars met twintig kevers. Maar met de kevers rondrijden, wordt moeilijk. Op veel plaatsen zoals in Antwerpen heb je al een dagpas nodig om in de stad te mogen rijden. Daarnaast lopen de kosten van benzine voor deze oldtimers serieus op. Sommige mensen komen uit Nederland, zij mogen al een aardig bedragje betalen om naar hier te rijden." 

"Veel mensen die naar hier komen, zijn gepassioneerd door de kevers", zegt eigenaar Michaël uit Hoeilaart. "Ik zak niet vaak af naar dergelijke evenementen omdat ik schrik heb om met mijn kever uit 1972 in panne te vallen. Maar omdat ik uit de buurt ben, wou ik deze keer echt wel deelnemen. Maar naar een treffen in Spa of Francorchamps ga ik niet, dat is te ver."

Meest gelezen