Lichaam van 53-jarige man uit water gehaald in Gent, aanwijzingen dat hij in het water is gegooid

Aan de Lousbergskaai in Gent is vanmorgen een levenloos lichaam van een man uit het water gehaald. Het parket gaat uit van een verdacht overlijden en heeft aanwijzingen dat de man in het water is gegooid en ter plaatse is overleden. Over de daders geeft het parket geen informatie vrij. 

Het lichaam werd rond 8 uur vanmorgen opgemerkt door een voorbijganger. Die verwittigde meteen de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat. Het slachtoffer is een vijftiger met de Belgische nationaliteit. 

Het parket gaat uit van een verdacht overlijden. Het slachtoffer zou op de terugweg zijn geweest van de Gentse Feesten toen zijn vrienden hem 'voor de grap' in het water gooiden. Over de daders en met hoeveel ze waren, geeft het parket geen informatie. 

"Momenteel loopt het onderzoek, maar er zijn aanwijzingen dat de man in het water is gegooid en ter plaatse is overleden", bevestigt Caroline Jonckers van het parket Oost-Vlaanderen.

De onderzoeksrechter, de wetsdokter en het lab kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek. De politie onderzoekt ook de camerabeelden uit de zone van de Gentse feesten, die vrijdagavond van start gingen. De Lousbergsbrug is sinds 15 uur weer toegankelijk voor alle verkeer. 

"Het onderzoek loopt momenteel. We kunnen nog geen details geven over de precieze omstandigheden", zegt het parket nog.

BEKIJK - Caroline Jonckers van het parket Oost-Vlaanderen geeft meer uitleg in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen