Oude trams in Antwerpen rijden niet uit tijdens hitte

De oude PCC-trams van De Lijn in Antwerpen zullen maandag- en dinsdagnamiddag niet uitrijden door de voorspelde hitte. Dat wil zeggen dat lijn 11 helemaal niet bediend zal worden en dat er op de lijnen 4, 7 en 24 minder trams zullen rijden.

"Door de weersvoorspellingen nemen wij deze preventieve maatregel", zegt Ine Pieters van De Lijn. "De oude tramstellen hebben geen efficiënte koeling waardoor het er heel erg warm kan worden. Dat is niet comfortabel voor de reizigers en uiteraard ook niet voor de chauffeurs. Uit voorzorg halen we de trams dus tussen 12 en 18 uur binnen."

Lijn 11 valt weg

Concreet betekent dit dat er op lijn 11, tussen het station van Berchem en de Melkmarkt, helemaal geen trams zullen rijden. Reizigers kunnen de bus nemen naar het Centraal Station en daar overstappen op lijn 15.

Op lijn 4 (Hoboken-Groenplaats-Silsburg), 7 (Mortsel-Eilandje) en 24 (Havenhuis-Silsburg) worden de ritten door de oude PCC-trams geschrapt, maar de andere trams blijven wel rijden. Deze lijnen zullen dus minder frequent bediend worden.

Meest gelezen