Foto ter illustratie

Politie opgeroepen voor vlaggenroof met bivakmutsen bij jeugdkamp in Lille

De Politie Regio Turnhout is dit weekend opgeroepen voor een inbraak bij een jeugdkamp in Lille, maar bij aankomst bleek het om een typische vlaggenroof te gaan. "Ze mogen zich amuseren, maar als er bivakmutsen en nepwapens aan te pas komen, verwittig dan op voorhand even de politie om opschudding te vermijden", zegt commissaris Peter Van Gorp.

Zaterdagavond trok een tiental jongeren van een jeugdbeweging met bivakmutsen naar een kampplaats in Lille om de vlag van twee andere jeugdverenigingen te gaan stelen, een typisch spel onder jeugdbewegingen. Het was dus als grap bedoeld, maar de jongeren zorgden uiteindelijk voor heel wat paniek. De leden van de jeugdverenigingen dachten dat er echte inbrekers op pad waren en belden de politie.

Zo'n grappen moeten kunnen, maar geef de politie even een seintje

Peter Van Gorp, commissaris Politie Regio Turnhout

De Politie Regio Turnhout kwam met verschillende interventieploegen ter plaatse maar ontdekte al snel dat het vals alarm was. "Dat zijn leuke spelen die wij vroeger ook hebben gedaan, maar als er bivakmutsen en nepwapens aan te pas komen, verwittig dan op voorhand even de politie", zegt commissaris Peter Van Gorp. "Zo'n grappen moeten kunnen, maar je moet toch even nadenken en vermijden dat de politie wordt opgeroepen."

Van Gorp wil wel graag benadrukken dat er voor de rest geen problemen zijn met jeugdkampen in de regio. "Er zitten er hier veel en ze doen het schitterend, ze houden rekening met de buurtbewoners en er is amper overlast."

Meest gelezen