Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De apotheose van het eerste festivalweekend: het slotvuurwerk

De laatste beats op het hoofdpodium van Tomorrowland zijn gedraaid door Nederlander Martin Garrix, met zijn hit "Animals" als één van de absolute hoogtepunten. Gevolgd door een groots slotvuurwerk, dat de monden in het publiek deed openvallen.

Videospeler inladen...

Oekraïens dj-duo Artbat: "De oorlog is overal, maar we voelen de steun van het publiek"

Het Oekraïense dj-duo Artbat krijgt bijzonder veel aandacht van pers en publiek op Tomorrowland. Tijdens hun set – symbolisch op de Freedom Stage - duiken er verschillende Oekraïense vlaggen op bij de festivalgangers.

Dj's en producers Arthur en Batish zijn afkomstig uit Kiev en willen zo veel mogelijk gewoon hun ding doen op het podium. Maar ze kunnen uiteraard niet om de oorlog in hun land heen. In een gesprek met VRT NWS vertellen ze hoe ze kracht putten uit de steun van het publiek, en welke impact de oorlog heeft op hen.

Videospeler inladen...

Op je eerste Tomorrowland meteen op het podium staan? Maak kennis met dj Amber Broos (19)

Ze draait sinds haar 12e, werd op haar 16e al dj in concertzaal Ancienne Belgique én ze heeft een programma op Studio Brussel. Amber Broos (19) kreeg de muzikale passie letterlijk met de paplepel mee, want ze is de dochter van een dj. Omdat er op Tomorrowland geen minderjarigen welkom zijn én het festival gedurende twee jaar niet doorging, was het voor Broos aftellen naar haar debuut op het dancefestival. En die eerste keer, vergeet je nooit.

Videospeler inladen...

Lost Frequencies speelt met liveband op de Main Stage

Geen Felix De Laet achter de dj-tafel, wel een Lost Frequencies die een show speelt op de Main Stage van Tomorrowland met een liveband. Hijzelf op keyboards of keytar, in het gezelschap van onder meer een drummer en zanger.

Videospeler inladen...

Bekend gezicht gespot aan de Main Stage: Rode Duivel Thibaut Courtois en verloofde Mishel

Op Tomorrowland lopen er wel wat bekende gezichten rond. Ook Rode Duivel Thibaut Courtois en zijn verloofde Mishel genieten aan de Main Stage van de muziek en de sfeer. Mishel Gerzig is als Israëlisch model volledig gekleed volgens één van dé trends van Tomorrowland 2022: zwart topje en short, met daarover een doorkijkrok met wat glitter.

© Jesse Massez

Tomorrowland vanuit de rolstoel: technofan Natalia komt al jaren naar het festival, "want de rolstoel is mijn beperking niet"

Belgen Natalia en Stefaan houden van techno, en komen al enkele jaren naar Tomorrowland. Niet evident, want Natalia zit na twee auto-ongelukken in een rolstoel. En festivalterrein De Schorre in Boom is niet enkel groot, maar ook niet echt vlak en makkelijk berijdbaar met een rolstoel. 

Maar Natalia geniet met volle teugen van de festivalsfeer en laat zich niet tegenhouden door praktische bezwaren. “Voor mij is het heel normaal om hier te zijn: ik beleef de muziek zoals iedereen, en mijn rolwagen is voor mij geen beperking.”

Videospeler inladen...

Regi wordt opnieuw even Regina, als verrassingsact in de Moose Bar

Regi is vaste klant op Tomorrowland. Naast zijn aangekondigde shows duikt hij ook graag af en toe als verrassingact op. In 2019 stond hij al eens in de après-skihut op Tomorrowland, de Moose Bar, als zijn vrouwelijk alter ego Regina. En Regina maakte dit jaar een comeback op hetzelfde podium op Tomorrowland. In zijn zog haalde Regi ook Niels Destadsbader en Conner Rousseau er even bij in het feestgedruis.

Dj wordt acteur: Dimitri Vegas koestert na eerste hoofdrol in Vlaamse film grote plannen: "Maar ik wil me niet vastpinnen op een bepaald genre"

Gisteren stond hij nog op de Main Stage, woensdag wacht de rode loper van zijn eigen filmpremière voor Dimitri Vegas. In "H4Z4RD", de tweede langspeelfilm van Jonas Govaerts, speelt hij als Noah Hazard zijn eerste hoofdrol, na enkele bijrollen in buitenlandse films. Hij kreeg daarvoor acteerles van onder andere Matteo Simoni. En als producer van "H4Z4RD" stelde Vegas ook mee de soundtrack van de film samen: een selectie van stevige danceclassics.

Videospeler inladen...
Regisseur Jonas Govaerts met zijn drie hoofdrolspelers in "H4Z4RD": Jeroen Perceval, Dimitri Vegas en Jennifer Heylen
Jonas Roosens

Dimitri Vegas emotioneel over eerbetoon aan overleden vader: "We wilden dit moment niet zomaar laten voorbijgaan"

Opvallend moment aan het einde van de dj-set van Dimitri Vegas en Like Mike op de Main Stage gisterenavond: de broers Thivaios maakten het even stil om een eerbetoon te brengen aan hun vader Takis, die vorig jaar is overleden. Een dag later blikt Dimitri Vegas in een gesprek met VRT NWS emotioneel terug op het moment dat veel betekend heeft voor de dj-broers, die de steun voelden van de 40.000 festivalgangers voor de Main Stage.

Videospeler inladen...

Zo klonk het eerbetoon van de dj-broers aan hun vader Takis Thivaios, aan de Main Stage van Tomorrowland:

Alles uit de kast - ook de zonnecrème - op de laatste festivaldag

Het eerste festivalweekend van Tomorrowland is aan zijn derde en laatste dag toe. En de festivalgangers halen opnieuw alles uit de spreekwoordelijke kast om hun outfit een extra touch te geven. En ook de zonnecrème is van de partij, want met temperaturen boven de 25 graden is het ook de warmste dag van het festivalweekend.

© Stubru - Foto Jokko
© Stubru - Foto Jokko
© Stubru - Foto Jokko
© Stubru - Foto Jokko
© Stubru - Foto Jokko
© Stubru - Foto Jokko
© Stubru - Foto Jokko