Radio2

Permanente politie, verplichte reservatie en bewaking met honden aan Blaarmeersen 

De uitbater van de Blaarmeersen, Farys, kondigt enkele nieuwe veiligheidsmaatregelen aan na het incident van gisteren waarbij een medewerker verwond werd door bezoekers en naar het ziekenhuis moest voor verzorging. De politie zal er permanent aanwezig zijn, niet-Gentenaars moeten ten laatste een dag op voorhand reserveren, een ticket kopen aan de ingang kan niet meer en bij grote drukte kan er ook bewaking komen met honden. 

"Er is heel duidelijk gezegd dat er nog meer politie komt en dat er ook extra camera's ingezet zullen worden, bovenop de capaciteit die er nu al is", zei Peter Wieme van het ACV deze namiddag nog na afloop van een overleg tussen het personeel, de bonden en uitbater Farys. De uitbater houdt woord en kondigt deze avond prompt nog bijkomende"verfijningen" aan die toch vooral op nieuwe maatregelen lijken. 

De maatregelen gelden vanaf 21 juli zodat iedereen tijd heeft om zich voor te bereiden

Catherine Meyvaert, Farys

Zo zal de politie permanent aanwezig zijn op de Blaarmeersen, wordt reserveren voor niet-Gentenaren verplicht en gaat de balie voor losse tickets dicht. Bezoekers van buiten de stad kunnen de dag zelf geen plaats meer boeken, ze moeten dus vooruit plannen. De glijbaan sluit ook en als het nodig is dan zal er security met honden voorzien worden. 

De maatregelen komen er nadat een medewerker gisteren hard is aangepakt door bezoekers en verwond naar het ziekenhuis is gebracht. De man had een hersenschudding en een kaakbeenbreuk, een collega raakte lichtgewond.  

Grote ongerustheid bij personeel

"Er is grote ongerustheid bij het personeel. De redders willen gewoon dat mensen op een veilige manier kunnen genieten. We hadden gehoopt dat de vorige maatregelen al geholpen zouden hebben, maar blijkbaar blijven er heethoofden plezier in scheppen om amok te maken", zegt Peter Wieme.  De vakbond zegt: "We zijn tevreden dat er meer inspanningen gebeuren nu en hopen dat het veiliger wordt voor onze mensen én de bezoekers." 

Grote drukte

Ook vandaag was het enorm druk aan de Gentse Blaarmeersen, de bewaakte strandzone met plaats voor 4.500 mensen was helemaal volzet. 

kasto80

Meest gelezen