Represented by ZUMA Press, Inc.

Zeldzaam beeld van de voltallige familie Trump tijdens begrafenis van Ivana Trump

In de Amerikaanse stad New York is de begrafenis gehouden voor Ivana Trump, de eerste vrouw van voormalig president Donald Trump. Zowat de hele familie Trump was aanwezig, en dat leverde beelden op die je niet dikwijls ziet. Zowel de drie kinderen en tien kleinkinderen van Donald en Ivana Trump, Trumps dochter uit zijn tweede huwelijk, als Trumps huidige echtgenote Melania en hun zoon Barron woonden de plechtigheid bij.

Ivana Trump (73) overleed een week geleden na een ongeval in haar appartement in Manhattan, New York. Op haar uitvaart was de voltallige familie aanwezig. Donald jr., Ivanka en Eric, de drie volwassen kinderen van Ivana en Donald Trump, wachtten samen met hun partners en kinderen, tien in totaal, buiten aan de kerk tot de vergulde kist binnengedragen werd. Donald Trump, zijn huidige echtgenote Melania en hun zoon Barron kwamen apart, begeleid door veiligheidspersoneel.     

De kinderen en kleinkinderen van Donald en Ivana Trump wachtten samen met naasten de ceremoniewagen op.
Represented by ZUMA Press, Inc.
De vergulde kist van Ivana Trump wordt de kerk binnengedragen.
Associated Press

"Een heel droeve dag, maar tegelijkertijd een viering van een prachtig en mooi leven", schreef Donald Trump op zijn eigen mediaplatform Truth Social kort voor hij naar de dienst vertrok. Hijzelf zou niet gesproken hebben tijdens de ceremonie, Donald jr., Ivanka en Eric deden dat wel. "Toen ik klein was, vertelde mijn moeder me niet dat een vrouw alles kon wat ze wou, ze toonde het me", zou Ivanka volgens Amerikaanse media gezegd hebben. "Mijn moeder zei me eens dat er niks was dat ze niet kon doen zonder hoge hakken." Donald jr. noemde zijn moeder "onbevreesd en onafhankelijk."

Na afloop van de dienst verzamelde de familie op de trappen van de kerk. Dat leverde zeldzame beelden op van alle leden van de Trump-familie bij elkaar. Ook Tiffany Trump, de dochter van Donald Trump met zijn tweede vrouw Marla Maples, woonde de uitvaart overigens bij.

BEKIJK - De familie Trump verlaat de kerk na de uitvaartceremonie:

Videospeler inladen...
Donald, Melania en Barron Trump
Copyright John Nacion/STAR MAX/IPx 2022
Copyright GWR/STAR MAX/IPx 2022
Tiffany Trump en haar echtgenoot Michael Boulos
2022 Getty Images

Glamoureus zakenkoppel

Ivana en Donald Trump leerden elkaar kennen in de jaren 70 en trouwden in 1977. Ivana, van oorsprong een Tsjecho-Slowaakse wintersport-atlete en later model, speelde een belangrijke rol in het succes van haar echtgenoot. Het koppel bouwde in de jaren 80 een succesvol zakenimperium uit.

Ivana leidde een van Trumps casino's en ontwierp ook interieurs, maar ze had ook haar eigen carrière als auteur en ontwerper van kleding, juwelen en schoonheidsproducten. Met haar platinablonde haar en glamoureuze look was ze erg herkenbaar.

Ivana en Donald Trump scheidden in 1992, nadat bekendgeraakt was dat Donald een affaire had met actrice Marla Maples, met wie hij later trouwde. De echtscheiding verliep bijzonder bitter en werd openlijk uitgevochten. De laatste jaren verliep het contact minzaam. Ivana steunde bijvoorbeeld Donald Trumps campagne voor het presidentschap in 2016 en ze spraken elkaar op regelmatige basis.

Meest gelezen