archieffoto
brandweer Brussel

Ambulanciers redden drenkeling uit kanaal in Anderlecht

Ambulanciers van de Brusselse brandweer hebben maandagmorgen een drenkeling gered uit het kanaal in Anderlecht. Ze wachtten niet op hun collega-duikers en konden het slachtoffer samen met een voorbijganger op het droge trekken. 

Het incident gebeurde maandag rond 11.30 uur aan de Vaartdijk in Anderlecht. De hulpdiensten waren verwittigd omdat er een man in het water was terechtgekomen. Een ziekenwagen van de brandweer was als eerste ter plaatse en de ambulanciers zagen dat de drenkeling in hoge nood verkeerde. "Zonder op de duikers te wachten zijn ze dan, met hun kledij aan, in het water gesprongen", vertelt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Ze hebben de man naar de kant kunnen helpen en hebben hem met de hulp van een voorbijganger op het droge kunnen trekken.”

Intussen waren ook de duikers, een commandowagen en een autopomp van de brandweer ter plaatse gekomen. De drenkeling, die al onderkoeld was, werd door een andere ziekenwagen en onder begeleiding van een MUG-team naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. De man verkeerde niet in levensgevaar "De ambulanciers die in het water waren gesprongen, hebben zich ook kunnen verwarmen en zijn dan teruggekeerd naar hun post waar ze gedoucht hebben, andere kleren hebben aangetrokken en hun wacht gewoon hebben verdergezet", aldus nog de brandweerwoordvoerder.

Meest gelezen