Ali beukt in op Foreman.

Muhammad Ali's "Rumble in the jungle"-kampioensgordel wisselt voor 6,1 miljoen euro van eigenaar 

Een kleine 6,1 miljoen euro. Voor zo veel is de kampioensgordel geveild die bokslegende Muhammad Ali won bij zijn match in 1974 tegen George Foreman. Die wedstrijd stond bekend als "The rumble in the jungle". 

De Amerikaanse zakenman Jim Irsay, eigenaar van het American footballteam Indianapolis Colts, bood uiteindelijk het meeste. Het werd een urenlange nek-aan-nek-race met een andere bieder, volgens veilighuis Heritage. De waarde van de goudkleurige gordel met groen leder werd oorspronkelijk op 392.000 euro geschat. 

"The rumble in the jungle"-match is een van de meest memorabele in de boksgeschiedenis. Ali snoepte in Zaïre de zwaargewichttitel af van de onverslaanbare Foreman. Ali was toen 32 jaar en had acht jaar lang geen titelgevecht meer gewonnen. Hij liet 7 ronden op zich inbeuken om Foreman uit te putten, en sloeg ongemeen hard toe in ronde 8. Foreman ging knock-out tegen het canvas.

Volgens media deed een Troy Kinunen de gordel van de hand. Kinunen bezit een collectie van 1.600 items van en over Ali. De nieuwe eigenaar zal de riem samen met andere memorabilia tentoonstellen.

Meest gelezen