Archieffoto
Radio 2

Te weinig geld door corona en oorlog: Kempense vzw To Walk Again ontslaat personeel

De Herentalse vzw To Walk Again, waar mensen met een handicap kunnen revalideren, zal enkele activiteiten moeten afstoten. Hierdoor worden vier van de acht medewerkers ontslagen en blijven enkel de kinesisten nog over. Dit is het gevolg van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne, waardoor het aantal giften flink is afgenomen. 

De vzw To Walk Again uit Herentals maakt een doorstart. De organisatie die destijds door triatleet Marc Herremans werd opgericht en mensen met een handicap helpt revalideren, kan zo het faillissement afwenden. 

We moeten jaarlijks 600.000 tot 700.000 euro ophalen via fundraising om onze werking te laten bestaan

Thomas Caers, directeur To Walk Again

Herstructurering

“To Walk Again was financieel gezien altijd al een broos verhaal”, vertelt directeur Thomas Caers. “We hebben weinig steun van de overheid en moeten jaarlijks 600.000 tot 700.000 euro ophalen via fundraising om onze werking te laten bestaan. Door ondermeer de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne is het aantal giften flink afgenomen. Daarom hebben we beslist om te herstructureren.”

We zetten een stap opzij, zodat de werking kan blijven bestaan

Thomas Caers, directeur To Walk Again

Door de herstructurering worden vier van de acht personeelsleden ontslagen. Enkel de kinesisten blijven over. Zij werken in het postrevalidatiecentrum van To Walk Again in het ziekenhuis van Herentals. 

Ook directeur Caers zal dus vertrekken. “Het is een harde dobber, maar bij To Walk Again hebben we altijd gewerkt in de functie van de mensen die hier nood aan hebben: de revalidanten en de kinderen die naar onze kampen gaan. Om die werking te kunnen laten bestaan, zetten wij nu een stap opzij.”

Staprobots

Momenteel lopen er gesprekken met het ziekenhuis van Herentals om de werking van het postrevalidatiecentrum van To Walk Again over te nemen. Ook de staprobots, waarmee mensen revalideren, zullen wellicht in het ziekenhuis blijven. Er wordt ook gepraat met Sporta om de organisatie van de sportkampen van To Walk Again verder te zetten. 

Meest gelezen