Bestuurder (17) in Mechelen betrapt op gebruik cocaïne, ook proces-verbaal voor het tonen van achterwerk 

In Mechelen controleerde de lokale politie tijdens de nachten van afgelopen weekend weer op alcohol- en druggebruik in het verkeer. Een 17-jarige bestuurder testte positief op het gebruik van cannabis en cocaïne. Zijn rijbewijs was eerder op de dag al ingetrokken in Boom. De bestuurder schold bovendien de agenten de huid vol en toonde hen zijn achterwerk. 

Vrijdag- en zaterdagnacht voerde de politiezone Mechelen-Willebroek weer wodca-acties uit. Daarbij controleert ze op alcohol en drugs achter het stuur. Een 17-jarige bestuurder werd betrapt op het gebruik van cannabis en cocaïne. Dat resulteert normaal gezien in het onmiddellijk intrekken van het rijbewijs voor 15 dagen. Maar dat had hij niet op zak. Toen de agenten hun systeem nakeken, bleek dat het rijbewijs die namiddag al ingetrokken was tijdens een andere controle in Boom. De jongeman had ook nog maar een voorlopig rijbewijs B, waarmee hij op dat moment sowieso niet achter het stuur mocht zitten. 

De 17-jarige kreeg ook nog twee processen-verbaal. Een eerste omdat hij meerdere agenten herhaaldelijk de huid volschold. Even later ging hij nog een stap verder en liet hij zijn achterwerk zien aan een vrouwelijke agente. Ook daarvoor werd een proces-verbaal opgesteld. Tot slot werd ook een GAS-boete uitgeschreven omdat hij een sigarettenpeuk op de grond gooide voor de voeten van een andere agent. 

In totaal werden 1549 ademtests afgenomen. 34 bestuurders testten positief. 29 van hen liepen tegen de lamp wegens te veel drinken. Vijf bestuurders testten positief op drugs. 

Meest gelezen