Voetbalclub Eendracht Aalst zoekt samen met supporters een oplossing voor hoge ticketprijzen

Voetbalclub Eendracht Aalst zoekt samen met supporters naar een oplossing voor de hoge ticketprijzen. Supporterclubs lanceerden vorig weekend een oproep om geen abonnement meer te kopen. Ze pikken het niet dat een abonnement een pak duurder is in vergelijking met vorig jaar. Bij de club hebben ze begrip voor de onvrede, "maar we kunnen niet beloven dat de prijzen zullen dalen", zegt manager Marc Vael.

"We vragen aan de Eendracht-familie om jullie abonnementen voorlopig niet te hernieuwen." Dat stond deze week te lezen in een officieel statement van Eendracht Maakt Macht, een verzamelnaam voor alle supportersclubs van Eendracht Aalst. De supportersclubs pikken het niet dat de abonnementsprijzen fors stijgen.

Van 135 naar 154 euro

Voor een abonnement in de staantribune betaal je vanaf komend seizoen 154 euro per volwassene. Vorig seizoen was dat nog 135 euro. Voor verschillende zittribunes gaat het om een stijging van 200 euro naar 219 euro. 

Enerzijds spelen we volgend seizoen met 18 in plaats van 16 ploegen en anderzijds worden ook wij geconfronteerd met de inflatie
Marc Vael, manager Eendracht Aalst

Bij Eendracht Aalst hebben ze begrip voor de onvrede, maar de omstandigheden dwingen de club ertoe om hogere prijzen te vragen, zegt manager Marc Vael. "Ten eerste spelen we volgend seizoen meer wedstrijden, want we gaan van 16 naar 18 ploegen in onze competitie. Ten tweede worden we geconfronteerd met de economische realiteit. Door de inflatie zijn de prijzen van goederen en diensten enorm gestegen. Uitschieters daarin zijn de prijzen voor gas en elektriciteit." 

Gesprek met supportersclubs

De club staat wel open voor een gesprek met de supporters. "We zullen contact opnemen met de supportersclubs en verantwoordelijken om samen te zitten", zegt Vael. "We zullen naar elkaars standpunten luisteren en zien of we een oplossing vinden waar beide partijen zich in kunnen vinden." Of er een prijsverlaging komt, wil Vael niet zeggen. "Daar wil ik nu geen uitspraken over doen. We moeten de pakketten herbekijken en zien wat mogelijk is."

Het gesprek met supporters vindt ten laatste over 3 weken plaats. Eendracht Aalst, komend seizoen actief in de Tweede Afdeling (de vroegere amateurklasse), verkoopt per seizoen zo'n 500 abonnementen. Begin september begint het nieuwe seizoen.

Meest gelezen