Fractieleider Nele Daenen en afdelingsvoorzitter Marc Ylen bij een van de overwoekerde perrons in het station van Tienen
Vooruit Tienen

Vooruit klaagt slechte toestand van station in Tienen aan, burgemeester belooft beterschap

In Tienen klaagt oppositiepartij Vooruit de slechte toestand van het station aan. Komend weekend vindt in de stad het muziekfestival Suikerrock plaats. Wie daar naartoe komt met de trein, stapt af in een nauwelijks of niet onderhouden station, vindt de partij. 

"Het station van Tienen ligt er bedenkelijk bij en het wordt met de jaren erger", stelt Nele Daenen, fractieleider van Vooruit in de Tiense gemeenteraad. "Komend weekend zullen veel mensen die naar Suikerrock komen dat zelf kunnen zien: onkruid groeit door de sporen, het gebouw lijkt aan de achterkant op een bouwval en de NMBS doet weinig of niets om het station te onderhouden", voegt Daenen er aan toe. 

Geen fierheid

De afgelopen jaren bracht Vooruit het probleem al verschillende keren onder de aandacht van de gemeenteraad. "We vinden dat het stadsbestuur bij de NMBS meer moet aandringen op een deftig onderhoud, in afwachting van de complete vernieuwing van het station en zijn omgeving", stelt Daenen. "Maar er verandert maar weinig. Van enige fierheid is totaal geen sprake", aldus Daenen.

Beterschap op komst

Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) erkent het probleem, maar zegt dat er beterschap op komst is. "De perrons 1 en 4 zijn al vernieuwd. De NMBS heeft ook concrete plannen om eind dit jaar de perrons 2 en 3 te vernieuwen. Er komt ook een nieuwe toegang naar de voetgangerstunnel met een helling, zodat ook rolstoelgebruikers die kunnen gebruiken. Later komt ook het stationsgebouw aan de beurt. Het is de keuze van de NMBS om de ongebruikte perrons niet te onderhouden en daarom groeit er inderdaad volop onkruid. Erg jammer, maar daar kunnen wij als stad weinig of niets aan doen. Nog even geduld dus en dan zal de toestand verbeteren", besluit Partyka. 

Meest gelezen