Trouwring van vrouw uit Wilsele teruggevonden, na 16 jaar op de bodem van de Ourthe

Elke Caes uit Wilsele bij Leuven heeft na 16 jaar haar trouwring teruggevonden. Die lag al die tijd op de bodem van de Ourthe in La Roche-en-Ardenne, maar werd recent opgevist door een meisje van twaalf omdat het water van de rivier momenteel zo laag staat. Via sociale media kwamen ze met mekaar in contact.

Elke Caes was 16 jaar geleden op leefgroepkamp met kinderen tussen 4 en 18 jaar toen ze haar ring verloor. “We waren aan het ploeteren met luchtmatrassen in de Ourthe. Ik was toen nog net geen jaar getrouwd en we waren plezier aan het maken. Het water was koud en mijn vingers waren wat gekrompen en plots voelde ik de ring van mijn vinger glijden. Ik keek naar beneden maar toen brak er plots een hevig onweer uit. Het enige wat ik toen dacht was om de kinderen in veiligheid te brengen, mijn ring zou ik later wel vinden.”

De dag erop ging Elke met de hele leefgroep en haar collega’s zoeken naar de ring. “We hadden zwembrillen aan en snorkels, maar de ring was niet te vinden. We zijn jaren nadien telkens teruggegaan naar diezelfde plaats in de hoop de ring te vinden, maar zonder resultaat.”

Bericht op sociale media

Na 16 jaar kreeg Elke een bericht van haar oom dat hij een bericht had gezien op sociale media dat er een trouwring was gevonden langs de Ourthe. Elke bekeek de foto die bij het bericht hoorde en wist meteen dat het om haar ring ging. “Op de inscriptie stond "Karel en Elke". De vinder vroeg om de trouwdatum door te sturen, zodat ze zeker wisten dat het om de rechtmatige eigenaar ging. Ik kon het echt niet geloven.”

We hebben afgesproken om elk jaar samen te komen op de plaats waar de ring gevonden werd

Elke Caes

Elke nam contact op en ging de ring halen op de plaats waar die gevonden werd, op amper twee meter van de plek waar ze hem verloren had. “Het was de dochter van 12 jaar van een Nederlandse familie die de ring vond. Normaal gaat ze nooit in het water, maar nu stond het erg laag. Plots zag ze iets schitteren en toen ze het opraapte bleek het de ring te zijn. Ze heeft die dan opgeblonken, want na 16 jaar in de Ourthe was die natuurlijk erg vuil. De drie diamantjes hebben ook stand gehouden. Ik heb haar bedankt met een grote zak snoep en een centje, en de ouders kregen een fles champagne.”

Elke en haar man zijn nog altijd gelukkig getrouwd, en hebben afgesproken om elk jaar af te spreken met de Nederlandse familie op de plek waar de ring teruggevonden werd.

Meest gelezen