Concertganger Ed Sheeran brutaal beroofd vlak voor optreden in Brussel

Vlak voor het optreden van Ed Sheeran in het Koning Boudewijnstadion in Brussel heeft de politie een gewelddadige dief kunnen arresteren die de halsketting van een concertganger had gestolen. Het slachtoffer kreeg daarbij een vuistslag in het gezicht. 

Een patrouille van de Brusselse politie merkte kort voor aanvang van het concert een veertiger op die gevolgd werd door twee verdachte individuen. "De man was op weg naar het concert”, zegt een woordvoerder van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene. "Eén van de verdachten rukte heel snel de gouden halsketting van het slachtoffer los. De man draaide zich geschrokken om en kreeg meteen een vuistslag in het gezicht, waardoor hij op de grond viel."

"Daarna sloegen de twee verdachten op de vlucht. Enkel de dief die de vuistslag uitdeelde, kon tot nu toe gearresteerd worden. Het onderzoek gaat verder om zijn medeplichtige te identificeren. Het slachtoffer, een man van 45 jaar, was geschokt door wat hem overkwam, maar wilde geen medische hulp. Hij had enkel een rode vlek aan de hals waar zijn ketting losgerukt werd. De halsketting kon niet teruggevonden worden." 

Meest gelezen