Radio2

Lokale politie krijgt extra hulp op Oost-Vlaamse recreatiedomeinen: Federale politie houdt negen agenten stand-by

Negen federale politieagenten uit onze provincie worden deze zomer vrijgehouden om indien nodig bijstand te verlenen in de Oost-Vlaamse recreatiedomeinen. Ook de spoorwegpolitie kan hen indien nodig oproepen. "Iedereen wil graag ontspanning op een recreatiedomein, maar soms is er overlast. Dan kunnen wij de lokale politie bijstaan", zegt hoofdcommissaris Patrick Willockx.

Zowel op de Blaarmeersen in Gent als op het Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke liep het deze zomer al meer dan eens uit de hand. De politie moest dan ook al verschillende keren ingrijpen. Vaak is dat de lokale politie, maar die kan indien nodig ook federale collega's oproepen. 

Negen medewerkers staan in juli en augustus stand-by

Patrick Willockx, hoofdcommissaris federale gerechtelijke politie

"In eerste instantie is het de lokale politie die instaat voor de veiligheid", zegt hoofdcommissaris Patrick Willockx van de federale gerechtelijke politie. "Maar de reserve van het interventiekorps, 9 medewerkers zijn dat, zijn in juli en augustus altijd stand-by. Zij gaan op patrouille en als er nood is aan bijstand kunnen zij ook naar het recreatiedomein gaan." 

Ook spoorwegpolitie kan hulp inroepen

Dat geldt voor alle recreatiedomeinen in Oost-Vlaanderen. "Iedereen wil graag ontspannen in de recreatiedomeinen, maar zoals je weet is er soms overlast. En dan kunnen wij de lokale politie bijstaan", vervolgt Willockx. Indien nodig kan het reserveteam ook de spoorwegpolitie bijstaan. "Veel toeristen nemen de trein, dus ook daar kunnen wij indien nodig hulp bieden. We focussen daarbij vooral op het station Gent-Sint-Pieters", besluit Willockx. 

Meest gelezen