Foto: Radio 2

Grote bedrijfsbrand in Willebroek: vuur onder controle, brandweer blust hele nacht na 

In Willebroek is de hevige brand bij het bedrijf Teker in de Ten Bergstraat onder controle. De brandweer is wel nog steeds aanwezig om na te blussen. 

Op dinsdagavond, even voor 17 uur, is er bij het vleesverwerkende bedrijf Teker in Willebroek een hevige brand uitgebroken. Er was een grote rookpluim te zien tot in de omliggende gemeenten. "Het gaat om een uitslaande brand, met een stevige rookontwikkeling. Het bedrijf zal waarschijnlijk verloren zijn.', vertelt Eddy Bevers, burgemeester van Willebroek (N-VA). Iedereen in de buurt moest de ramen en deuren gesloten houden. 

Volgens de zoon van de zaakvoerder zou de brand  ontstaan zijn in de kookzaal van de fabriek, bij de kebabmachine. Het personeel heeft nog geprobeerd om te blussen , maar het vuur verspreidde zich te snel. Het bedrijf kon tijdig de zowat 30 aanwezige werknemers in veiligheid brengen.

Schade

"Het is duidelijk dat de schade aanzienlijk zal zijn. Gelukkig zijn er geen slachtoffers", zegt Dirk van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek. De brand is intussen onder controle, maar de brandweer heeft een hele nacht nageblust. 

Videospeler inladen...

BEKIJK - Brand gaat gepaard met heel wat rookhinder:

Videospeler inladen...

Meest gelezen